• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani komedije u Bijeljini: Najbolja predstava "Ožalošćena porodica"

Autor Dušan Volaš

Najbolja predstava ovogodišnjih "Dana komedije" u Bijeljini je "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta Republike Srpske, odlučio je stručni žiri na zatvaranju ovog festivala.

 ozaloscena-porodica-na-danima-komedije-2022-u-bijeljini.JPG Izvor: NPRS / Promo

Predsjednik žirija Ivan Popović saopštio je večeras da je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio glumac Gordan Kičić, koji je igrao grofa Ištvana u predstavi "Noćna straža" beogradskog "Ateljea 212".

"Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Slađani Zrnić, koja je igrala Ginu u predstavi `Ožalošćena porodica`", rekao je Popović večeras u Centru za kulturu, gdje je odigrana odgođena predstava Pozorišta "Jazavac" Banjaluka "Skupština".

Glumac Aleksandar Stojković primio je nagradu koju je osvojilo Narodno pozorište Republike Srpske i istakao da nije nimalo jednostavno igrati komediju.

"Ovaj festival je specifičan jer njeguje taj žanr koji publika mnogo voli. Hvala i vidimo se sljedeće godine!", poručio je Stojković, koji je večeras igrao u predstavi "Skupština" banjalučkog Pozorišta "Jazavac".

On je novinarima prije izvođenja predstave rekao da su na predstavi "Skupština" radili duže od godinu dana, zbog epidemije, a do sada su je igrali u Mostaru, Sarajevu, Gradišci, Jajcu...

Stojković je naveo da je autor teksta predstave Španac i da govori o dužničkom ropstvu, u koje je Španija duboko zagazila.

"U predstavi je riječ o duhovitoj porodici, koja želi da ima neki red. Vode se time da je porodica osnovna jedinka društva, pa naprave svoju skupštinu i zakone, te im se uvuče i zet - Švabo, koji na kraju preuzme cijelu porodicu zbog tog duga", rekao je Stojković.

On je ocijenio da je selektor "Dana komedije" uradio odličan posao i napravio dobar izbor predstava koje su odigrane ove godine, uzimajući u obzir finansijska sredstva koja se obezbjeđuju za ovakve kulturne događaje.

Stojković, koji igra i u Narodnom pozorištu Republike Srpske, rekao je da imaju u planu da krajem godine bude napravljena revija profesionalnih pozorišta iz Srpske.

"Narodno pozorište ove godine u junu imaće i akciju `Narodno među narodom`. Ići ćemo u one lokalne zajednice u kojima Narodno pozorište nije igralo i koje nemaju pozorište, poput Bratunca, Nevesinja... Hvala predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, koja je sponzor cijele te turneje", rekao je Stojković.

(SRNA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop