• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet dana vrhunske muzike: Trebinje organizuje prvi džez festival

Autor Nikolina Damjanić

Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kabineta Predsjednika Republike Srpske i Grada Trebinja od 24. do 28. avgusta po prvi put organizuje festival pod nazivom „Trebinje džez festival“.

 Džez festival u Trebinju Izvor: Kulturni centar Trebinje

Prema riječima Miljana Vukovića, direktora Kulturnog centra Trebinje i direktora Trebinje džez festivala, planovi za ovaj muzički događaj su ambiciozni.

"Cilj nam je da u narednom periodu napravimo jedan autentičan festival koji bi privukao veliki broj ljubitelja dobre muzike, potrudićemo se da festival obogatimo pratećim programima za sve uzraste. Postavljanjem festivala džeza koji će u Trebinju ugostiti muzičare iz regiona daćemo novi zamajac razvoju savremenog džeza u Republici Srpskoj, a turistima u Trebinju ćemo pružiti neophodan novi sadržaj. Organizovanjem ovakvog festivala želimo da pospješimo interesivanje za džez muziku i da publici ponudimo ono što džez jeste – muzika koju odlikuju izvrsnost i sloboda. Cilj nam je da posljednja dekada avgusta mjeseca u narednim godinama bude rezervisana za džez".

Izvor: Kulturni centar Trebinje

Glavni program Festivala održaće se na pet lokacija, a najkvalitetniji džezeri nastupiće na binama koje su besplatne za publiku.

Na festivalu će nastupiti pet izvođaća: Jovam Maljoković i Balkan salsa bend, Marko Luis, Combine Quartet, Lena Kovačević i Vasil Hadžimanov.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop