• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U prvoj generaciji baletske škole u Banjaluci 18 polaznika

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar prosvjete i kulture Republika Srpska Natalija Trivić izjavila je da je formiranjem odsjeka za balet u okviru Muzičke škole "Vlado Milošević" u Banjaluci proširena djelatnost umjetnosti u Republici Srpskoj.

 Odsjek za balet Muzičke škole Vlado Milošević Izvor: Vedran Ševčuk/ MONDO

"Sada imamo nižu baletsku školu koju je upisalo 18 polaznika, a nadamo se da će se taj broj povećavati svake godine", rekla je novinarima Trivićeva koja je danas prisustvovala prvom času u odsjeku za balet.

Ona je napomenula da će biti nastavljeno širenje smjerova u umjetničkim školama.

"Do sada smo imali muzičke škole, sada su to umjetničke škole sa smjerovima muzički, baletski, pa slijedi i likovni, gluma i sve ono što se povezuje sa srednjim, ali i fakultetskim obrazovanjem", pojasnila je Trivićeva.

Direktor Muzičke škole "Vlado Milošević" Damir Jovanić rekao je da je škola od ove godine preregistrovana u umjetničku, te je time stekla uslove da u organizuje i druge odsjeke.

"Na odsjek baleta upisana je prva generacija od 18 učenika i nadamo se da će se u budućnosti razvijati i druge grane umjetnosti", naveo je Jovanić.

Nastavnik klasičnog baleta Brižita Karabašić izrazila je zadovoljstvo što je bila u prilici da pomogne Muzičkoj školi "Vlado Milošević" da napravi prve korake u razvoju baleta u Banjaluci.

"Djeca imaju volju, želju i talenat i taj potencijal treba iskoristiti. Tu ne smijemo zaboraviti ni roditelje koji treba da podrže svoje mališane da pokažu šta znaju", rekla je Karabašićeva.

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop