• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prokišnjavanje Muzeja Republike Srpske ne interesuje ni grad Banjaluku, ni Vladu RS

Autor Dragana Božić

Problem Muzeja RS, koji već godinama zbog prokišnjavanja vodi borbu da sačuva eksponate neprocjenjive vrijednosti, nije zabrinuo nadležne institucije.

 27.jpg Izvor: Mondo - Slaven Petković

Mondo je nedavno pisao o problemu prokišnjavanja Muzeja RS, nakon čega smo nadležne institucije – Grad Banjaluka i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, pitali da li su upoznati sa ovim problemom i da li će preduzeti nešto kako bi propadanje Muzeja bilo spriječeno ili ublaženo.

Odgovore koje smo tražili prije 15 dana nismo dobili. Zbog navedenog možemo samo konstatovati da je problem jedne od najvažnijih kulturnih, ali i državnih ustanova ne zanima nikog, osim posjetioce, zaposlene radnike i medije.

Podsjećamo, tokom posjete Muzeju RS su nam objasnili da problem sa krovom postoji otkako je zgrada izgrađena, tada kao Dom radničke solidarnosti, poslije razornog zemljotresa u Banjaluci 1969. godine.

Kažu da zgrada nije namjenski pravljena za muzej i da ima određene nedostatke, pa uprkos djelimičoj sanaciji koja je preduzeta nekoliko puta, problem sa prokišnjavanjem i dalje postoji, a Muzej nije u mogućnosti da sopstvenim sredstvima sanira krov.

Rekli su i da imaju dobru saradnju sa gradskim i republičkim vlastima i da im je obećano da će dobiti novu zgradu, ali za sada nemaju informaciju kada će se to desiti niti gdje će se preseliti.

Do tada, svi posjetioci, uključujući sve veći broj turista koji ovih dana posjećuju Banjaluku, nakon svakog jačeg pljuska uz eksponate gledaće i raznobojne lavore u koje curi voda sa krova.

(Mondo)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop