• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumica iz "Maratonaca" sahranjena u tajnosti: Tražila da joj pepeo bace u rijeku, ali POČIVA na potpuno drugom mjestu

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Glumica Melita Bihali sahranjena je u tajnosti, a javnost je o njenoj smrti obaviještena tek sutradan.

 Gdje je sahranjena Melita Bihali? Izvor: KurirTV/Screenshot

Vijest o smrti glumice Melite Bihali objavljena je 25. avgusta, kada se mnogobrojna publika iz regiona oprostila od slavne glumice. Melita Bihali izrazila je želju da bude sahranjena u porodičnoj grobnici i to daleko od očiju javnosti. Čuvena glumica sahranjena je 24. avgusta, a po njenoj želji javnost je obaviještena tek sutradan, nakon sahrane.

Svoje penzionerske dane Melita Bihali je provodila u domu, gdje je živjela mirnim i povučenim životom.

"Ne razmišljam o smrti, ničega se ne plašim. Živim svoj život onako kako mogu. Ako mi ostane viška novca, ako zaradim ili mi ostane od penzije, pomažem onome ko nema u komšiluku. Svi me ovde, koliko znam, vole i cijene. Ovde ću biti dok sam živa, a kad umrem, moj pepeo neka prospu u more, a može i u rijeku, dospjeće do mora", rekla je Melita svojevremeno.

Mesto gdje je glumica sahranjena ostalo je misterija za javnost, a kako je Bihali jednom prilikom rekla, volelja bi da ostane upamćena po tome što nikada nikog nije uvrijedila.

"Voljela bih da me pamte po tome što nikada nikoga nisam uvrijedila. Mnogo puta sam se svađala zbog nepravde, eto, samo to, kad već moram da kažem. Dolazila sam u sukob s ljudima jer sam bila na strani pravde, i to je jedino što sam u životu grešila", govorila je glumica.

U svojoj bogatoj karijeri odigrala je više od 70 uloga na filmu i u dečjem pozorištu "Duško Radović". Najveću popularnost donela joj je uloga služavke Olje u filmu "Maratonci trče počasni krug". Pored toga što je bila popularna glumica koja je glumila u zapaženim ostvarenjima domaće kinematografije, Melita je bila i profesorka jezika, balerina, književnica i rediteljka.

Veliku ljubav gajila je prema lutkarstvu, pa je režirala 12 lutkarskih predstava, sa kojima je nastupala širom Jugoslavije.

(MONDO/Kurir)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop