• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra u Narodnoj biblioteci: Promocija knjige Ognjena Vlačine "Talandara"

Autor Dragana Božić

U srijedu, 4.oktobra, u sali Jablan Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (treći sprat) sa početkom od 19 časova biće održana promocija zbirke priča Prijedorčanina Ognjena Vlačine pod nazivom “Talandara”.

 Promocija knjige Ognjena Vlačine "Talandara" Izvor: Promo

Najavljujući ovaj događaj u Banjaluci Vlačina je napisao:

"Predratnu Banjaluku pamtim kao mali dječak što hita u posjetu velikom gradu i legendarnoj Buba Mari. To je Tetka Mara, oštroumna, sitna i hitra žena, rođena sestra naše Bele Bake, identičnog osmijeha i ljudskih vrlina. Kao nasljednica izdašne vojne penzije uvijek je nas sitne pilliće darivala slatkišima i nježnošću, prekomjerno. Sličnom energijom i ljubavlju kao naša Bela Baka, ali obojena drvenim štapom i slabom, šepavom nogom.

Kroz ratne dane i adolescenciju, u Banjaluci sam vodio nebrojene fudbalske okršaje – protiv crvenih iz Naprijeda, plavih BSK-ovaca i naravno velikog Borca. Mi iz prijedorskog Rudara smo uvijek bili drčni i nismo se dali brojnijima iz većeg grada.

Po jednom jesenjem, kišnom danu, na stadionu BSKA-a mi se desila i prva zvanična utakmica u mlađim kategorijama. To se ne zaboravlja. Magija prvog poljupca.

Kroz studentske dane u Banjaluku povremeno svraćam na žurke, proslave Novih godina ili koncerte. Dovoljno da se nekoliko puta zaljubim pored Vrbasa – u jednu nježnu ljepojku sa hora, zatim crvenokosu mačku iz Sane i plavooku slikarku, brinetu. Godine zaljubljivanja i pravog ludovanja.

U posljednjih par godina Banjaluci rado dolazim jer tu živi mnogobrojna, voljena rodbina koja se tu slila sa raznih strana, ali i nekoliko vrijednih prijatelja kojima se uvijek rado vraćam. Pomenuću i redakciju BUKA magazina sa kojima godinama uspješno sarađujem iako se nikada nismo uživo susreli.

Sve u svemu, Banjaluku volim i osjećam istinski kao jedan od svojih gradova, tako da mi je izuzetna čast i zadovoljstvo da kraj Vrbasa predstavim zbirku priča Talandara i vidim drage ljude i sve ljude dobre volje koji vole pisanu riječ.

Živjeli, hvala i vidimo se!

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop