• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Buljava fuksa. Anoreksična guska!" - Projekat banjalučkih učenica "Body Shaming - ćuti i trpi" na Trgu Krajine (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Koja je najgora stvar koju ste čuli o sebi? Da li su vas ikad vrijeđali zbog vašeg izgleda, glasa, načina na koji govorite ili hodate?

 2.jpg Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Pet učenica banjalučke Tehnološke škole osmislile su performans pod nazivom "Body Shame - Ćuti i trpi" koje će predstaviti u nedjelju, 2. juna na banjalučkom Trgu Krajine tačno u podne.

Riječ je o projektu koji je realizovan u saradnji sa UG Genesis Project Banjaluka i kancelarijom UNICEF-a u BiH. Djevojkama je u realizaciji pomogla njihova profesorka, banjalučka slikarka Nina Babić, a oko teksta, scenskog pokreta i dikcije pomogao im je glumac NPRS Boris Šavija.

"Body shaming je osuđivanje na osnovu fizičkog izgleda, načina na koji se oblačimo, da li smo mršave ili debele. Ovim projektom želimo da pokažemo da to nije važno, da ne postoji idealan izgled ni savršeno tijelo", kaže Ema Palagetić, jedna od učesnica projekta.

Djevojke ističu da im je cilj da osvijeste ljude, posebno mlade da su modeli s Instagrama lažni i da niko tako ne izgleda u stvarnosti.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Želimo da stanemo u kraj osuđivanju na osnovu izgleda i da ohrabrimo ljude da pričaju o svojim problemima, kao i da razbijemo predrasude o idealnom izgledu", kaže Lana Savić za naš portal.

Njihov performans možete pogledati u nedjelju u podne na Trgu Krajine u Banjaluci, a Ema i Lana su za MONDO otkrile koje su najgore uvrede koje su njima izgovorene. Pogledajte:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop