• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogat takmičarski i prateći program: Počinje treći Pozorišni akademski festival

Autor Nikolina Damjanić

Treći Pozorišni akademski festival, u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Centra za vizuelnu umjetnost, biće održan od 27. do 30. juna u novom Studentskom kulturnom centru u Univerzitetskom gradu (Kampus) u Banjaluci.

 Pozorišni akademski festival 2024 Izvor: PAF

Već tri godine, Pozorišni akademski festival uspješno okuplja studente dramskih i srodnih umjetnosti akademija i fakulteta iz cijelog regiona, pružajući im priliku za razmjenu znanja, iskustava i vještina, kao i stvaranje novih umjetničkih vrijednosti, te promovišući mlade pozorišne umjetnike, uz podsticanje intenzivnije saradnje i jačanje veza između Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i sličnih obrazovnih institucija iz okruženja.

U okviru takmičarskog programa, publika će imati priliku da pogleda čak sedam izvanrednih predstava, a to su: ,,Tri sestre” (Akademija umetnosti Novi Sad), ,,Razlozi za život” (Fakultet dramskih umetnosti Beograd), ,,Prst” (Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje), ,,Hekaba” (Akademija umjetnosti Banja Luka), ,,Životinjska farma” (Akademija umetnosti Beograd), ,,Ćelava pevačica” (Akademija umjetnosti Banja Luka) i ,,Prst” (Fakultet savremenih umetnosti Beograd).

Pored zanimljivog takmičarskog programa, treće izdanje PAF-a krasiće i bogat prateći program, u okviru kojeg će biti održana dva masterklasa - ,,Glumački trening, sinteza metoda XX i XXI vijeka i njihova praktična primjena u ruskoj pozorišnoj školi” i ,,Glumačko majstorstvo”, koje će voditi Robert Elkibajev i Ekaterina Granitova, profesori poznatog Ruskog državnog instituta za pozorišnu umjetnost - GITIS iz Moskve.

Osim toga, u okviru festivala biće održano i javno čitanje dramskih tekstova studenata Dramaturgije AUBL, javno slušanje radio drama studenata AUBL, retrospektivna izložba plakata studenata Grafičkog dizajna AUBL, kao i poetsko-scenski prikaz ,,Oda cetinjskome pustinjaku”, svečana dodjela nagrada i PAFterparti. Članovi žirija ovogodišnjeg PAF-a su: Slađana Zrnić, prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske, Ana Anđelić, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske i Nikola Bundalo, pozorišni reditelj.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve programske sadržaje je slobodan. Pokrovitelj ovogodišnjeg PAF-a je Grad Banja Luka, a sponzor festivala je kompanija M:tel. Više informacija o programu, kao i samom festivalu, možete pronaći na zvaničnim PAF Fejsbuk i Instagram stranicama.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop