• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekli su o Nikoli Simiću

Autor mondo.rs

Kolege i obožavaoci opraštaju se od doajena jugoslovenskog glumišta. "Disao je za publiku i živio u pozorištu".

Vijest o smrti Nikole Simića rastužila je javnost i potresla njegove kolege sa pozorišnih dasaka i malih ekrana.

"Sramota me je što još uvijek živim, a svi oko mene umiru. Nedavno me je neko pitao kako je Nikola, a ja sam rekla da je dobro... Neka mu je laka zemlja," rekla je Eva Ras za "Naše".

"On je naravno bio nezamjenljiv kao glumac, a kao čovjek bio je vrlo prijatan. Bio je dobar kolega," rekao je istom listu Lane Gutović.

"Zajedno smo studirali, a potom igrali u Jugoslovenskom dramskom, i 43 godine igrali 'Bubu u uhu', što bi trebalo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Beskrajno sam ga voljela," rekla je Rada Đuričin za "Kurir".

"Ovo je nenadoknadiv gubitak za srpsku kulturu. Za sobom je ostavio ideju da samo izuzetna etika stvara vrhunsku estetiku. Poslije odlaska Nikole, film i TV neće biti isti," kazao je reditelj Jug Radivojević.

"Bio je najveći glumac jer je bio najveći komičar. Imao je neobičan talenat, kosmičku energiju i glumačku inteligenciju," rekao je reditelj Ljubiša Ristić.

Prvu ulogu u pozorištu sa Simićem je odigrao Gordan Kičić.

"Sve što smo zajedno prošli bilo je toliko živopisno, zahvaljujući njemu. Bio je genijalan komičar i mislim da takav nije postojao kod nas, na nivou svjetskih zvijezda," rekao je glumac za "Blic".

Ljiljana Stjepanović rekla je istom listu da je toliko potresena viješću o odlasku glumca, da samo može da kaže da je bio velikan.

"Bio je sjajan kolega i glumac. Neka počiva u miru", rekao je Andrija Milošević za "Alo".

Mlada glumica Mirka Vasiljević rekla je istom listu da joj je jako žao što nije imala priliku da se češće vidi sa njim, dok je Voja Brajović istakao da je Simić "disao sa publikom i živio na pozorišnim daskama".

Najnovije i najzanimljivije vijesti iz svijeta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici, kao i na Twitteru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop