• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Medvjedić Timotej" stiže u Dječije pozorište

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Premijera predstave "Medvjedić Timotej", u režiji poljskog reditelja Jaroslava Antonjuka, biće održana sutra u 18 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

 Premijera predstave "Medvjedić Timotej" Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Predstava “Medvjedić Timotej” govori  o potrazi za prijateljstvom, toplinom, a kako sam reditelj kaže, iako je prvenstveno namijenjena djeci vrlo je aktuelna i za odrasle. Ova predstava ujedno je i četvrta predstava Jaroslava Antonjuka u Dječijem pozorištu RS.

"Predstavu je napisao poljski autor Jan Vilkovski, koji kroz lik medvjedića Timoteja govori o dječaku koji je usamljen i kojem treba toplina. Ova predstava želi da nam ukaže da čovjek nije rođen da bude sam, nego da mu je potreban prijatelj sa kojim će dijeliti život", rekao je Antonjuk i dodao da je Dječije pozorište RS među najboljim teatrima i da mu je uvijek zadovoljstvo gostovati u Srpskoj i sarađivati sa kompletnim ansamblom.

Glumac Đorđe Janković (medvjedić Timotej) istakao kako je medo u predstavi samo izgleda kao medo.

"On je u stvari dječak, radoznao i usamljen koji traži prijetelje. Timotej je lik sa kojim se može poistovjetiti svaki naš dječak", rekao je Janković.

Izvor: MONDO/ Dragana Božić

U predstavi glume:

Đorđe Janković (medvjedić Timotej), Saša Terzić (tata), Aleksandra Spasojević (kokoška), Duško Mazalica (psić) i Aleksandar Blanić (Lis lopovčić).

Ova predstava posvećena je djeci koja se liječe u inostranstvu, te je dio društveno odgovornog rada ove pozorišne kuće koja želi da podsjeti na najplemenitiji cilj - brigu o bolesnoj djeci.

"Privilegija nas koji radimo ovaj posao jeste da imamo priliku da budemo drugačiji dio društva i da imamo odgovor na ono što se u našem društvu događa, te mi je veliko zadovoljstvo što smo ovu predstavu posvetili djeci koja se liječe u inostranstvu", rekla je direktorica ovog pozorišta Ljiljana Labović Marinković.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Dječije pozorište dio velike i tužne priče, ali istovremeno ohrabrujuće i snažne priče da Republika Srpska ima Fond za liječenje djece u inostranstvu. Tim povodom djeci koja će se liječe u inostranstvu biti uručeni plišani medvjedići, kao i crteži sa porukama podrške druge djece, ali i kompletnog glumačkog ansambla Dječijeg pozorišta.

Direktorica Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminka Vučković rekla je da predstava na pravi način nosi simboliku koja je povezuje sa mališanima koji su se liječili ili se liječe u inostranstvu.

"Predstava govori o dječaku, usamljenosti, o potrebi za prijateljima i pravi je poklon djeci koja se nalaze u veoma teškim uslovima jer su teško bolesna, a ishod liječenja je neizvjestan. Nalaze se daleko od svojih kuća, u bolnicama u kojima niko ne govori njihovim jezikom i u kojima se osjećaju usamljeno. Ovaj medo će biti uz njih u toj lavovskoj borbi", rekla je Vučkovićeva.

Ona je zahvalila Dječijem pozorištu za ukazanu pažnju, te izrazila nadu da će sutra, ali i u budućim igranjima predstave, u publici biti veliki broj mališana koji su došli sa liječenja i oporavili se.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop