• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ježeva kućica" premijerno u Dječijem pozorištu RS

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Premijera predstave „Ježeva kućica“ u režiji Slobodana Perišića biće održana sutra, 15. marta u 19 časova na velikoj sceni Dječijeg pozorišta RS.

Omiljena priča svih generacija, o Ježurku Ježiću, svima dobro znanog Branka Ćopić, nije prvi put na sceni Dječijeg pozorišta, ali je ova, u režiji Slobodana Perišića, po mnogo čemu specifična.

„Nova 'Ježeva kućica', na koju smo svi ponosni specifična je prije svega po tome što glumci, osim što glume, sve pjesme i muziku u predstavi izvode uživo. Na početku rada na ovoj predstavi glumci koji su igrali ovu predstavu prije 15 godina okupili su se sa glumcima koji će sada glumiti i to je bio sjajan početak rada“, rekla je Ljiljana Marinković Labović, direktorica Dječijeg pozorišta.

Labovićeva je izrazila posebno zadovoljstvo zbog toga što je sve što će publika vidjeti na sceni proizvod njihovog rada, uma, talenta.

„Sve u predstavi smo sami pravili, od maski, muzike, scenografije, kostima...Posebno mi je drago što smo po prvi put u našoj kući ugostili glumca Narodnog pozorišta Borisa Šaviju, koji je autor muzike“, naglasila je Labović.

Reditelj predstave Slobodan Perišić, koji je prije 15 godina glumio ježa, a sada ga režirao, kaže kako je veoma ponosan na cijelu ekipu, te da se ni mnogo veće kuće ne bi sramile ovakvog projekta.

Izvor: MONDO/ Dragana Božić

„Prvu predstavu u ovom pozorištu režirao sam prije šest godina, a ovo mi je deseta profesionalna režija i ponosan sam na cijelu ekipu jer smo iznijeli težak posao. Ovo je prva ovakva predstava u kojoj glumci moraju iznijeti, pored glumačkog i taj muzički dio“, rekao je Perišić.

Po njegovim riječima, 'Ježeva kućica' je najdragocjeniji kutak nekog bića do kojeg se teško dolazi i koji je u svojoj suštini nepromjenljiv bez obzira na vanjske okolnosti koje ga okružuju.

„Naša kućica je simbol života, kao dio nečega iz čega je sve počelo u mnogim svjetskim religijama i mitovima. Pokušali smo da prikažemo da svijet nije onakav kakav nam se na prvi pogled čini“, riječi su reditelja.

Uloge

Hrast - Ana Anđelić

Jež - Đurđa Vukašinović

Lija - Božana Bijelić

Vuk - Aleksandar Blanić

Svinja - Boris Šavija

Medo/Zec - DArko Stojić

Još jedna zanimljiva činjenica je da će prvi put slavnog Ježurka glumiti žena. Glumica Đurđa Vukašinović udahnuće život slavnom Ćopićevom junaku.

„Uloga 'Ježa' mi je uvijek bila potajna želja, pa iako je prethodna 'Ježeva kućica' u režiji Živomira Jokovića fenomenalna, nadam se da ćemo opravdati očekivanja“, izjavila je Vukašinovićeva.

Muziku koja čini veliki dio predstaveradio je Boris Šavija, svima dobro poznat glumac Narodnog pozorišta RS. Šavija ističe da, iako mu je gluma primarno zanimanje, ponekad odluta u druge vode.

„Prvo, velika mi je čast što konačno imam priliku raditi u Dječijem pozorištu, a pogotovo na materijalu kao što je „Ježeva kućica“. To je priča koja se priča već 70 godina.Bilo je izazovno, ali sav proces mi je bio zadovoljstvo", kazao je Šavija.

Scenografiju potpisuju Marko Bilbija i Monika Ponjavić, kostime Jelena Savić, songove Berislav Blagojević i Boris Šavija.

Pogledajte mali dio nove "Ježeve kućice".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop