• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče iz izolacije: "21 dan izolacije"

Priča #53: Tanja Subotić Došen, Banjaluka

 Priče iz izolacije: "21 dan izolacije" Izvor: KatarzynaBialasiewicz/iStockphoto

21 dan izolacije

Mi živimo na četvrtom spratu, pa bi, složićete se, bilo nehumano, da psa spuštamo konopcem s balkona da se prošeta. Em sto bi se pas napatio, em što bi nam dvoje, troje komšija ispod prekinulo srce, da vide visećeg psa kako se koprcajući spušta niz zgradu.

Zato Fleku izvodim u nužnu šetnju, te je poslije šetnje, baba dobro posirćeti, pofajta, kaže da ubije virus ako je negdje pokupila. Tako kisela sigurno i sama, poput babe, kune Kineze i njihov meni. Nemojte Kinezima javljati recept kiselih pasa.

Baba utorkom i petkom preuzima šetnje - tad joj je dozvoljeno u jutarnjim satima :), inkvizicija dopustila. Mi srećom imamo kadu, pa ukoliko neko od ukućana slučajno dobije temperaturu, a kažu terapija simptomatska, mi ćemo se po starom, narodnom receptu, simptomatski, marinirati u bijelom luku i rakiji i sirćetu, pošto je do doktora ovih dana nemoguće doći, pa treba biti spreman za ne daj Bože!

Deda je danas dao savjet L da virus tjera metlom, a L ga je pitao šta je to "metlo". Šta dijete zna šta je metla :)

Proglasili vandredno stanje. Ukoliko dođe do konfiskacije za opštenarodno dobro, svi u kući smo obučeni da frižider, brašno i toalet papir branimo životom! Dozvoljena nam je upotreba oklagija u krajnjoj nuždi. Zalihe sredstava za dezinfekciju smo rasporedili na tri lokacije.

Jutros je održan prvi čas fiskulture i nužne odbrane! Baba je svezala pojas, nismo sigurni koji je dan, al pojas je pojas!

Ja sam donijela odluku, s obzirom da smo nedjeljom odlazili negdje na ručak, a od uvođenja vandrednog stanja, kuham tri obroka na dan, da od sad nedjeljom jedemo instant hranu. L je nakon dva zalogaja izjavio da nije više gladan. Rekoh mu da slobodno ustane od stola.

- Ali majko, ja sam gladan, al volim kad ti kuvaš.
- Ja danas odmaram, jedi što ima ili odstupi od stola.

Šokirano me je gledao par minuta, pa je nastavio da jede. Samo disciplina! Čujem ga kako govori babi:

- Ako još budem morao sam da kuham, baba šta ću ja? :)

Nemajka sam, slobodno me razapnite! I mi robovi imamo dušu. Nećemo skoro u goste, a ni oni kod nas, pa slobodno mogu da otvorim bombonijeru i budem debela.

Tanja Subotić Došen, Banjaluka

(Tema ovogodišnjeg regionalnog književnog konkursa "Priče iz komšiluka" je IZOLACIJA. Sve priče koje objavljujemo možete pratiti putem facebook stranice "Priče iz komšiluka", gdje možete i "lajkovati" svoje omiljene priče...)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marija

opet se smijem... super

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop