• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki Imprimatur zakoračio u Hrvatsku: Veliki interes za "Dijagnozom"!

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

U zagrebačkom klubu kulture "Botaničar" u utorak je održana promocija zbirke priča "Dijagnoza" Nade Kaurin Knežević, u izdanju banjalučke kuće Imprimatur. Pročitajte kako je bilo...

 Imprimatur zakoračio u Hrvatsku: Veliki interes za "Dijagnozom"! Izvor: Ivan Banić, Mondo

Nada Kaurin Knežević pobjednica je prošlogodišnjeg književnog konkursa Mondo.ba portala "Priča iz komšiluka 3", koji je okupio neke od najznačajnijih mlađih pisaca iz regiona. Njen književni prvenac, zbirka priča "Dijagnoza" potvrdio je da se radi o zaista talentovanoj autorki.

Zagrebačka promocija okupila je mnoštvo ljubitelja književnosti iz ovog grada, a na njoj su  knjigu predstavili Boris Maksimović iz Imprimatura, predsjednik Hrvatskog društva pisaca Zoran Ferić, kao i sama autorka.

Povodom ovog, za banjalučko izdavaštvo veoma značajnog događaja, kontaktirali smo Borisa Maksimovića i zamolili ga da nam prenese svoje utiske...

"Atmosfera je bila odlična i rekao bih da je u klubu Botaničar bilo nekih pedesetak ljudi. Srećom to nije maleno mjesto tako da je bilo prostora za sve, ali mi smo svakako prije promocije kupili dovoljno maski i sredstva za dezinfekciju da se i tako osiguramo od neželjenih posljedica", kaže Boris.

Možda će vas zanimati

Ovo je prvo Imprimaturovo izdanje nekog hrvatskog autora... Kako se osjećate povodom toga?

"Da, ovo je prvi put da izdajemo knjigu nekoga iz Hrvatske. Istini za volju, Nada je rođena u Banjaluci, ali se kao jako mala, još prije rata, s roditeljima odselila prvo u Dalmaciju, a onda u Zagreb. Možemo reći da je s ovom knjigom napravila puni krug. Za nas ovo nije ništa neuobičajeno, objavljivali smo knjige autora i iz Bosne i Hercegovine, i iz Srbije, i iz Crne Gore, tako da je bilo pitanje trenutka kad će se pojaviti neko iz Hrvatske.

Iskreno, osjećam se jako dobro. Imali smo bezbroj manjih ili većih prepreka pri organizaciji ove promocije, dok nismo prešli granicu s Hrvatskom nismo ni znali hoće li se uopšte održati, ali sve je na kraju ispalo kako treba. Nada je nevjerovatno talentovan autor i knjiga joj je objavljena u zaista nezgodno vrijeme kad se o svemu priča više nego o književnosti, tako da je i ova promocija na neki način bila ispravljanje nepravde."

Kako čitaoci mogu da dođu do zbirke "Dijagnoza"? Da li se može da se nabavi u Hrvatskoj?

"Za sada je mogu poručiti s našeg sajta i to s ovog linka, a uskoro bi trebalo da se desi i šira distribucija po cijeloj Hrvatskoj, ali o tom-po tom, dok ne vidim slike iz knjižara neću povjerovati da se to zaista događa."

Koja Imprimaturova nova izdanja možemo očekivati narednih mjeseci?

"Nova zbirka priča Milanke Blagojević'Nervus vagus i druge priče' stiže već za nekih sedam dana. Milanka je stara učesnica konkursa Priče iz komšiluka, što kao autor što kao član žirija i vašim čitaocima je i više nego dobro poznata. Ono što je novitet jeste da je još jedan prošlogodišnji autor objavljen u okviru zbirke 'Priče iz komšiluka 3' napisao knjigu i ona stiže odmah nakon Milankine. To je Adnan Šehić iz Doboja, koji je napisao jednu predivnu zbirku takoreći fudbalskih priča o odrastanju. To je, kako je rekao njen urednik Goran Dakić, beskrajno duhovita knjiga i ja jedva čekam da je predstavimo čitaocima. Nakon toga dolazi krimi-roman italijanskog književnika Đanrika Karofilja'Privremena savršenstva' i nadam se da će i u njima čitaoci uživati kao što sam ja uživao dok sam je prevodio. Biće još dobrih knjiga do kraja godine, ali za početak i ovo je više nego dovoljno."

Sa nestrpljem čekamo nova Imprimaturova izdanja! U međuvremenu, pogledajte fotografije sa promocije u Zagrebu:

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jelena jel je e

Super!

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop