• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deset godina od smrti velikog glumca Nebojše Zubovića (VIDEO)

Autor mondo.ba

Danas se navršava deset godina od smrti Nebojše Zubovića, glumca Narodnog pozorišta Republike Srpske.

 Deset godina od smrti velikog glumca Nebojše Zubovića (VIDEO) Izvor: NPRS

Nebojša Zubović je rođen u Banjoj Luci 12. 4. 1959. godine. Glumačku karijeru započeo je u Dječijem pozorištu Banja Luka, a nastavio u Narodnom pozorištu u Zenici. U Banju Luku se vraća 1988. godine, i postaje član glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Bosanske Krajine.

U periodu od 1992. do 1994. godine, obavlja funkciju direktora Krajiškog narodnog pozorišta. Stalni je član ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske od 1999. godine.

U bogatoj karijeri je ostvario mnoštvo uloga u pozorištu, u filmovima i televizijskim serijama, a najviše ga pamtimo kao vojvodu Živojina Mišića u istoimenoj monodrami (1995), Dobrivoja u predstavi “Seme” (1992), Islednika u “Đeneralu Milanu Nediću” (1993), Jug Bogdana u “Banoviću Strahinji” (1996), Tobiju u “Bogojavljenskoj noći” (2000), Sarkosa u “Lisistrati” (1999.), Gazdu Marka u “Petru Kočiću” (2004), Krivog Luku u “Sveti Georgije ubiva aždahu” (2005), Savu Mišića u “Gospođi Ministarki” (2006), Lazu Dunđerskog u “Je li bilo kneževe večere” (2006), Dimitrija u “Divljem mesu” (2008), Đeda u “Balonu od kamena” (2009), Mračajskog protu u “Mejdanu Simeuna đaka” (1999), Martina Sergejeviča Žigalova u “O štetnosti duvana” (2005), Poštara u “Susedima” (2001), srpskog poručnika u “Raju” (1993).

Kao organizator i reditelj, realizovao je više značajnih scensko-muzičkih manifestacija od kojih se izdvaja scensko poetski recital “Beskraj Krajine” (1992), kao i niz svečanih akademija povodom Dana Vojske Republike Srpske. Bio je jedan od osnivača i prvi predsjednik Udruženja dramskih umjetnika Republike Srpske (UDUS).

Nebojša Zubović
Izvor: Youtube/Johnny Slate

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop