• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koja je vaša? Ove države i gradovi su najbolje destinacije za 2020. godinu

Autor mondo.rs

Stručnjaci iz Lonely Planet-a napravili listu najboljih mesta koje treba posetiti u 2020. godini, kao i listu najisplativijih destinacija!

Lonely Planet svake godine pravi različite liste koje se tiču putovanja, a sada su nam otkrili koje države i gradovi su najbolje destinacije za narednu godinu, a koje destinacije su najisplativije.

Najboljim gradovima proglašeni su Salcburg, Vašington i Kairo, dok su najisplativije destinacije Istočna Nusa Tengara (provincija Indonezije), Budimpeša, Madja Pradeš u Indiji i Bafalo u SAD.

Možda će vas zanimati

Kada je reč o zemljama koje su najbolje destinacije za sledeću godinu, Butan se našao na prvom mestu, a Lonely Planet ovaj izbor "pravda" time što ga naziva "malim parčetom himalajskog raja".

"Ako volite planine, netaknutu, divlju prirodnu i manastire iz kojih čuje zvuk tibetanskog roga, ne tražite dalje od Butana", piše ovaj poznati magazine.

Na drugom mestu najboljih zemalja za 2020. godinu našla se Engleska, kao "zemlja puna bezvremenog blaga".

"Iako se u poslednje vreme piše samo o Bregzitu, bezvremeno blago je ono po čemu je Engleska poznata – istorijski zamci i katedrale, prelepa sela i naravno, obala".

"Za relativno malu zemlju, Engleska ima dosta toga da ponudi – deset nacionalnih parkova i 34 područja izuzetne lepote, da i ne pominjemo najdužu obalu u Evropi. Ako putnici traže uzbudljivu lepotu u 2020. godini, Engleska ih neće razočarati", kaže Tom Hol iz Lonely Planeta.

Pomalo iznenađujuće, na trećem mestu se našla Severna Makedonija. "Već je poznata po gastronomiji, tradiciji i prirodi, ali oni koji vole kulturu i avanturu će naći novi izgovor da je posete u 2020. godini, uz obaveznu posetu Ohridu".

U top deset zemalja našli su se još i Aruba, eSvatini, Kostarika, Holandija, Liberija, Maroko i Urugvaj.

Kada je reč o najboljim gradovima, Lonely Planet smatra da je Salcburg zasluženo pobednik, jer je reč o "starom baroknom gradu koji je na Unesco listi", dodajući da ima i srednjovekovnu tvrđavu, umetničke galerije, koncertne hale...

Pored Vašingtona i Kaira, na listi najboljih gradova našli su se još i Gelvej (Irska), Bon (Nemačka), La Pas (Bolivija), Koči (Indija), Vankuver, Dubai i Denver.

Kao najisplativije destinacije za putovanja u narednoj godini, na listi su se našle Istočna Nusa Tengara, Budimpešta i Madja Pradeš, ali i Bafalo, Azerbejdžan, Srbija, Tunis, Kejp Vajnlends (Južna Afrika), Atina i Zanzibar.

Povezane vijesti

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop