• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaskaderi, koncerti, sajam... U Banjaluci otvoren sedmi Moto Fest (FOTO/VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

U Banjaluci je danas otvoren sedmi po redu Moto Fest, pod parolom "Live, Ride & Respect", a koji će trajati do 1. juna. I ove godine je pored muzičkog programa, za ljubitelje dvotočkaša pripremljen bogat program - od sajma do stunt show-a.

 6.jpg Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Siniša Praštalo, direktor Moto Festa kaže da su u Banjaluci, kao i Čelincu i Kotor Varošu popunjeni smještajni kapaciteti i da se očekuje veliki broj posjetilaca iz regiona, ali i šire.

"Juče su nam stigli gosti od Slovenije do Australije. Proširili smo kapacitete, imamo veći broj izlagača. Ovo je jedini sajam motocikala i moto opreme gdje će se predstaviti veliki broj brendova", rekao je Praštalo.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Dodao je da se sprema i "Extreme Day World Tour" u kojem dolazi desert kaskadera iz deset različitih država, u okviru kojeg će biri organizovani i skokovi s visine od deset metara.

Posjetio je da posjetioce očekuje i moto defile banjalučkim ulicama, dječiji Moto Fest, humanitarna tombola, stunt show program, te promocije i edukacije o bezbjednosti motociklista u saobraćaju.

Matija Podhraški, stunt vozač i organizator ovogodišnjeg "Extreme Day World Tour-a" kaže da je ovo jedan od najvećih festivala, te je pozvao sve da pogledaju program koji su pripremili.

"Ove godine će ovo biti jedan od najvećih događaja koje organizujem. Natupaju vozači iz Grčke, Njemačke, ali i regiona. Ovo je prvi put organizovano u Banjaluci, kao i Bosni i Hercegovini", rekao je on.

Jelica Lubura iz Auto-moto saveza RS pozvala je sve vozače i učesnike da prate saobraćajne propise.

"Koristimo manifestacije da promovišemo kampanju bezbjednosti u saobraćaju. Želimo da osavijestimo vozače da prvenstveno nose kacige, ali i drugu moto opremu. Vozači motocikla su ranjiva kategorija u saobraćaju i zadobijaju teže povrede u nesrećama. Takođe, skrećemo pažnju i ostalim vozačima da gledaju u retrovizore. Cilj nam je da se smanji broj nezgoda u kojem učestvuju vozači motociklista", poručila je Lubura. 

Inspektor za bezbjednost saobraćaja iz PU Banjaluka, Tihomir Cvijić podsjetio je da je prošle godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 13 osoba, od kojih je 10 motociklista. 

Cijena jednodnevne ulaznice za muzički program je 15 KM. Prodajna mjesta su: Trg Krajine i Biker Bar Košnica,  a od početka događaja, ulaznice će se prodavati na ulazu u tvrđavu Kastel.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop