Pjevačica Lepa Brena ima tajnu za skidanje kilograma!
Starije generacije sjećaju se Lepe Brene iz mlađih dana. Slatka plavušica na početku karijere izgledala je potpuno drugačije nego danas i borila se sa viškom kilograma - sa 89 spala je na 67 kilograma. Našla se i na meti kritika zbog svog izgleda i težine, a kako bi stala na put "prozivkama", muzička zvijezda bivše Jugoslavije odlučila je da smrša.
Tada se odlučila za rigoroznu dijetu zahvaljujući kojoj je za šest mjeseci smršala 17 kilograma. Lepa Brena se i dan-danas nije odrekla svoje uspješne dijete, te i kada nabaci koji kilogram viška, ona brzo posegne za njom. O kojoj dijeti je riječ?
1. dan
- Doručak: Musli od zobenih pahuljica, badema i svježeg voća
- Ručak: Riba na žaru i povrće kuvano na pari.
- Večera: Gusta supa ili veliki tanjir s mladim sirom.
2. dan
- Doručak: Salata i 2 kuvana jaja. Za salatu je potrebno: 1 kašica kupusa, pola šoljice šargarepe, pola šolje cvekle, 1 kašičica ulja. Priprema salate: nakon što pomiješate sastojke prelijte ih s malo ulja.
- Ručak: Tanjir guste supe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća po izboru.
- Večera: Salata. Potrebno vam je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, pola praziluka, 1 šolja zelene salate, rukola, mladi spanać, pola kašičice ulja, pola kašika soka od limuna, 150 g pečene piletine/konzerve tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: Nakon što sastojke narežete, izblendajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
3. dan
- Doručak: Omlet s brokulijem i sirom.
- Ručak: Tanjir guste supe od povrća, 150 g pečenog odreska, salata od svježeg povrća.
- Večera: Mediteranska salata od tune. Potrebno vam je: ¼ zelene salate, 100 g paprike, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašičice origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml limunovog soka, ½ kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: Pomiješajte tunu, zelenu salatu, papriku, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir i masline te jogurt. Dodatno promiješajte, stavite sir, masline i zalijte limunovim sokom.
4. dan
- Doručak: Omlet i salata.
- Ručak: Tanjur guste supe, 200 g bijelog mesa na žaru, salata od svježeg povrća.
- Večera: Cezar salata.
5. dan
- Doručak: Mafini s paprikom, pečurkama i jajima.
- Ručak: Tanjir guste supe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća.
- Večera: Sezonska vitaminska salata s mesnim kockama, piše Story.hr.
Pogledajte kako je Lepa Brena izgledala prije, a kako danas izgleda:
(MONDO)