• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA UŽIVATE U HRANI NA SLAVI, A NE NABACITE KILOGRAME? Nutricionistkinja za PEČENJE i PIĆE ima posebnu caku

Nutricionistkinja Milka Raičević otkriva kako da se ne prejedemo tokom slava i praznika!

 Kako da se ne udebljate tokom slava Izvor: TV Prva/screenshot

Sezona slava obično podrazumijeva prejedanje i gomilanje zaliha hrane za zimu u vidu stvaranja endokrinih rezervi iliti sala. Tada često se opustimo i nemamo mjeru u jelu i piću, što ne bi trebalo da bude navika.

Nutricionistkinja Milka Raičević za Prva TV govorila je kako da ograničimo unos prekomjernih kalorija tokom sezona slava i praznika. Kako ističe, najbitnije od svega jeste da budete umjereni.

"Kada su u pitanju ljudi koji vole da nazdravljaju, a nemaju dobro iskustvo što se tiče pića, pogotovo kada su u pitanju dame, onda bi bilo dobro da krenu od kuće siti", savjetovala je doktorka i zatim objasnila da prije samog nazdravljanja bilo bi dobro da popijete prvo vodu pa piće.

"Ono što će vam 'glavu spasiti' da ne unesete toliko kalorija, to su salate, ali one izvorne - kiseli kupus i zelena salata i supe i čorbe", savjetuje Milka.

Kada je riječ o pečenju, bilo bi dobro da iscijedite malo limuna preko njega. Na taj način bićete u manjem izazovu da ga više pojedete, jer C vitamin sprečava nastanak problema sa digestivnim traktom, probavom i stolicom.

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop