• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizanu ocjena sedam i po, idemo po špica stranca": Stanojević otvoreno o pojačanjima, kritikama igračima, Bajbeku...

Autor Dragan Šutvić

Trener "parnog valjka" u polučasovnom razgovoru govorio o brojnim temama i sumirao utiske na kraju 2020. godine.

 "Partizanu ocjena sedam i po, idemo po špica stranca": Stanojević otvoreno o pojačanjima, kritikama igračima, Bajbeku... Izvor: MN PRESS

Za Partizan je 2020. godina završena ubjedljivom pobjedom protiv Mladosti iz Lučana 4:0, kojem je zaokružena skoro perfektna godina na utakmicama u Humskoj.

Aleksandar Stanojević je već dan kasnije u polučasovnom razgovoru sa novinarima beogradskih medija sumirao utiske iz prethodnog tromjesečnog perioda.

Možda će vas zanimati

Trener Partizana je na početku razgovora odmah iskoristio priliku da ocijeni dosadašnji period u drugom mandatu na klupi crno-bijelih.

"Neka bude sedam i po, ako je na skali od 1 do 10. A ako je novinarska ocjena, onda je sedmica. Promjenljivo je bilo, mogu da pričam o mom periodu. Sa tendencijom rasta smo na kraju. Pamti se sad posljednji period pa mogu da budem zadovoljan. Najviše sam zadovoljan takmičarskom organizacijom, gdje su uhvatili igrači moj način razmišljanja, gdje se igra na rezultat da dobijemo stabilnost i da bi tako raslo samopouzdanje. To me raduje. Nisam zadovoljan jer u dosta utakmica nismo bili ubojiti i do kraja opasni za Partizanove uslove", počinje priču Aleksandar Stanojević.

Trener crno-bijelih je bez zadrške odgovarao na sva pitanja, a o tome šta bi mogao da bude problem u timu koji je naslijedio po dolasku u klub, Stanojević ističe da to sigurno nisu odnosi u svlačionici.

"U svlačionici nije bio problem i volio bih da je to bio problem, pa da onda to rkešavam. Ja volim to da rkešavam. Ne znam da li je limit tima, mi smo doveli dosta pojačanja. Znate svi koliko je bilo problema, sa povredama i pandemijom, hiljadu nekih čudnih okolnosti. Partizan troši igrače psihološki i uvijek mislim da ekipa na šest mjeseci do godinu dana treba da se osvježava. Osvježili smo tim, ali kasnimo malo sa tim."

Kada je stigao u klub, Partizan je za Crvenom zvezdom zaostajao šest bodova, a sada taj "minus" iznosi devet bodova. Stanojević kaže da je to realno.

"Moglo je više, a moglo je i niže. I Metalac smo imali kad smo kiksnuli. U Nišu je to bio poraz kad smo dozvolili samo jedan šut, a onda je bila tu i Čuka gdje smo pobijedili kada možda nismo morali. Sve to dođe na svoje i napravi se balans i ovo je ipak realna situacija."

Strateg Partizana je otvoreno govorio o tome šta je Partizanu potrebno od pojačanja tokom zimskog prelaznog roka.

"Treba nam taj špic koji će nam dati tu završnu notu. Nije nikakva tajna, tražimo napadača, centralnog koji može i po boku. Da li će biti stranac, ide se ka strancu. Tražimo desnog beka da pojačamo i tražimo u odnosu na igrače koji budu odlazili, da popunimo situaciju. U zavisnosti od dobijenih ponuda možda neko bude odlazio. Na ostalim pozicijama smo potpuno pokriveni. Osim toga, treba nam da ovi igrači koji nisu dugo igrali i koji nisu konstantni podignu svoj nivo forme. Mislim na Jojića, Obradovića koji su kasnije došli, na Markovića koji je često povrijeđen. Ako dovedemo još nekog, vidjećemo, mislim da će to biti dovoljno da još podignemo nivo", kaže Stanojević.

Nisam znao da je Jović debitovao

Zanimljivo je kako je Stanojević odgovorio na pitanje o Nemanji Joviću, debitantu u meču protiv Mladosti.

"Ja nisam ni znao da je debitovao, jer znam da je on dugo bio tu. Znate šta, mnogo radimo sa mladim igračima. On se nametnuo u tom periodu. On mora još dosta stvari da uradi, ali on mi nagovještava mnogo, ima direktnost i stav. Mladi igrači kod nas brzo dobiju šansu i brzo odu u inostranstvo i sve je brzo. Kao mlad igrač je nekada bilo da igraš 30 minuta pa makar dao tri gola na meču. Ima vremena za Jovića, nagovestio je, polako."

On se ponovo dotakao Partizanovog glavnog problema i pozicije napadača. Ističe da je radikalno očekivati da je već sada Žan-Kristof Bajbek blizu odlaska iz Humske.

"Napad nam je u suštini glavni problem ove sezone. Očekivali smo da će nam Bajbek donijeti ono što je potrebno. Morali smo da pravimo improvizacije i to je u fudbalu teško. Svuda smo imali rješenja, ali u napadu tehnički nismo imali. Da sam znao da će Štulić ovako da igra, možda bih ga ranije i više ubacivao u vatru, možda je to neka moja greška. Što se tiče Bajbeka, razmišljam na drugi način. Bajbek je sjajan igrač i ja sam ga doveo i moj je izbor, način na koji se razvija situacija oko njega mi ne daje neku sigurnost. Svako može da ostane, ali hoću da budem siguran u neke stvari i da ne više ne rizikujem na taj način. On je tek došao i neke igrače morate da sačakate, da imate neko strpljenje. Oko njega je bila specifična situacija, znali smo da je ranije bio povređivan, ali jedini problem je bio što je došao nespreman", objašnjava trener crno-bijelih.

Stanojević je nedavno u javnosti kritikovao Sejdubu Sumu i Lazara Markovića zbog slabijih partija, poslije čega su obojica zaigrali bolje protiv Voždovca i Mladosti.

Sada je detaljnije govorio o toj situaciji.

"Prvo, ne volim da kritikujem igrače javno. To nije u redu. Ali sve to sam igračima rekao i individualno pet-šest dana ranije. Takvo sam pitanje dobio i samo sam odgovarao na pitanja novinara."

Izvor: MN PRESS

"Navijač Partizana uvijek mora da zna jasno šta se dešava i da bude obaviješten i da ja budem iskren. S tim što sam ja to Sumi i Markoviću sve to rekao mnogo direktnije nego što sam rekao vama. Da li će se to promijeniti je pitanje vremena. Dobro su odigrali poslije toga. Ovih osam pobjeda, nije to slučajno. To se dešava jer imate neku ozbiljnost. "Zeka" Jojić pretrči 12 kilometara i donosi nešto što mene interesuje, to je ta stabilnost, iako nije uvijek produktivan golovima i asistencijama. To je ono što očekujem od "Markeca". Da je to ta prava priča. On je od rijetkih igrača koji je otišao u tako velike klubove. To je za poštovanje i ne želim da njega ni na koji način degradiram. Naprotiv", detaljno odgovara trener Partizana.

Na kraju je Stanojević ocijenio i partije svakog od pojačanja koje je doveo u finišu prelaznog roka.

"Najzadovoljniji sam Svetom Markovićem i Holenderom. To je sve jasno. Izuzetno sam zadovoljan i Miljkovićem jer je imao dosta dobrih stvari, imao je i neke stvorene šanse, ne samo asistencije. Volim činjenice, koliko primaš golova i koliko asistiraš. Još uvijek se niko nije nametnuo za tu poziciju od mlađih igrača, tražićemo nekog iz naše lige ko može da odgovori na toj poziciji", kaže Stanojević i nastavlja dalje redom:

"Obradović je bio periodičan, ali on to još mora bolje iako je dao gol sada. Sa Bajbekom je sve jasno. Jojić nam je donio stabilnost izvanrednim parametrima. Uz Asana je najintenzivniji igrač, koji odrađuje dosta taktičkog posla iako nije na svojoj poziciji. U suštini, mogu da kažem, sem Bajbeka, ostali su svi zadovoljili", objašnjava trener "parnog valjka".

Partizan u odličnoj seriji rezultata završava 2020. godinu, sa nadom da će 2021. stvari izgledati još bolje.

"Pokazali smo kvalitet na ovih osam utakmica, ipak nije to slučajno. Nekom je sve to na oko bilo ljepše, nekom manje ljepše, ali to je to", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC