• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Partizana kojoj su navijači praštali greške: Njegov kiks iz Čelsija završio je u filmu koji obožavate!

Autor Neša Petrović

U intervjuu za MONDO, nekadašnji as crno-belih Aca Trifunović pričao je i o svom saigraču Petru Boroti, odličnom golmanu koji je napravio i nekoliko kikseva koji su mu takođe obeležili karijeru. Jednom za svagda je otklonio dilemu - da li je Pera ušao sa loptom u gol!

 petar-borota-golman-partizan-crvena-zvezda-milos-sestic-celsi-kapa-greska-kad-porastem-bicu-kengur Izvor: © MN press, all rights reserved

Aco Trifunović je živa legenda Partizana. Za klub iz Humske nastupao je od 1972. do 1983, u crno-belom odigrao 477 mečeva i dao 142 gola. Samo u prvenstvu je nastupio 209 za "Parni valjak", sa kojim je tri puta bio šampion i osvajač međunarodnog Mitropa kupa.

Tokom svojih 11 godina u Humskoj, igrao je sa nekoliko generacija, sa nizom asova, ali malo je bilo živopisnih karaktera poput čuvenog golmana Petra Borote (1952-2010).

Nekadašnji čuvar mreže Partizana i Čelsija bavio se slikarstvom izlagao svoje radove u Londonu i Beogradu, a time se bavio i u Đenovi, gde je i preminuo 2010.

Možda će vas zanimati

Do danas se sa terena prepričavaju tri čuvene anegdote u vezi sa Borotom. Prvu je režirao Miloš Šestić na derbiju u Humskoj i nedavno je pričao o njoj za MONDO. Partizanov golman je spustio loptu, a Zvezdin "Šele" je prišao i ubacio je u mrežu.

Aca Trifunović je odmah prišao čuvaru mreže i hteo da ga "zadavi", a u razgovoru za MONDO Mojih Top 11 se setio te situacije.

"Ta moja reakcija je više bila od neke muke, nema tu šta. Reakcija u trenutku. Predvideo sam šta se događa i čudilo me da niko od drugih igrača nije video da sudija nije dosudio ništa. Čuo sam pištaljku sa juga, od naših navijača. Neko od njih je svirao pištaljkom, to je Borotu prevarilo, pomislio je da je sudija svirao faul, a u toj gužvi nekad ne možeš sve ni da ispratiš. Više sam mu od besa prišao i iskalio bes u tom trenutku. Naš Pera je bio jak, kao mečka".

Sličan gol primio je i tri dana ranije, u Drezdenu, u utakmici Kupa šampiona.

"Tu je fantastično presekao jednu loptu, a njihov igrač uleteo gol. Borota je kritikovao igrače kako nisu 'zatvorili' i spustio je loptu na zemlju, a ovaj dečko se vrati iz gola, dođe, uzme loptu i ubaci je u prazan gol".

Jedan od tako primljenih golova stvorio je i legendu o Boroti u Čelsiju, a mnogi i danas ne znaju da li je to samo anegdota, urbana legenda ili istina. Navodno, na toj utakmici pred golom "plavaca" je odbranii šut, ali ostao bez kačketa. Potom se spustio da uzme kapu, ali je pri tome sa loptom ušao u gol i sudija je pokazao na centar.

Dugo se nagađalo da li je to samo anegdota ili istina, a Aca Trifunović je u razgovoru za MONDO otkrio da se to jeste dogodilo!

"Igrom slučaja, pet puta sam ga pitao za to, tako da znam. On je branio taj prvi penal, sudija ga je ponovio, onda je on odbranio i drugi, kapa mu padne u gol i pomislio je da će sudija i taj da ponovi. Rekao mi je 'Uđem unutra, uzmem kapu, a sudija pokaže na centar'. Istina je, to nije izmišljena priča, to se dogodilo. Pala mu je kapa i to je napravio!"

Uskoro pročitajte kompletan razgovor Ace Trifunovića sa Nebojšom Petrovićem za rubriku Mojih Top 11.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC