• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatsku trese skandal - Delija tukao BBB u policijskoj stanici? Pisali i premijeru o "zvezdašu hrvatskom policajcu"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednica saborskog odbora pisala je o ovome ministru i premijeru!

 hrvatska-policajac-navijac-delije-crvena-zvezda-pretukao-navijaca-dinamo-zagreb-bad-blue-boys Izvor: MN PRESS

Predsjednica skupštinskog Odbora za porodicu, mlade i sport Karolina Vidović Krišto obratila se pismeno najvišim državnim organima i pisala im o navodnom skandalu u Vukovaru koji je potresao Hrvatsku!

Prema njenim riječima, po svjedočenjima navijača Dinama iz Zagreba, okupljenih u grupu ''Bad Blue Boys'', jednog od njih je u policijskoj stanici prebio tamošnji policajac, inače veliki navijač Crvene zvezde?!

Možda će vas zanimati

Kako se navodi u ovom pismu, jedan od policijaca u Vukovaru, inače poznat mladićima koji navijaju za Dinamo a uključeni su u incident, nekoliko puta je šutirao njihovog prijatelja koji je ležao na zemlji. Sve se desilo u policijskoj stanici, gdje su navijači zagrebačkog kluba privedeni nakon manjih čarki. 

Pismo Karoline Vidović Krišto prenosimo u cjelosti.

''Poštovani gospodine ministre, kao predsjednici Odbora za porodicu, mlade i sport obratili su mi se pripadnici Udruženja navijača Bed blu bojs s alarmantnim pritužbama na rad službenika PU Vukovarsko-sremske županije. Njihove tvrdnje su sljedeće:

Nakon jednog navijačkog sukoba u Vukovaru, nekoliko navijača BBB privedeno je u policijsku stanicu u Vukovaru. Budući da nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izloženi najprije verbalnim prijetnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su navijači ostavljeni s jednim policijskim službenikom kog navijači lično prepoznaju te tvrde da je dotični - navijač Crvene zvezde, i to pripadnik navijačke grupe 'delije'.

Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički da zlostavlja jednog od navijača, a na to su mu njegove kolege stale u odbranu. Incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susjednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi ne znajući pozadinu. Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu.

Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može da navija za koga hoće i da bude član bilo koje navijačke grupe, osim u slučaju da ta navijačka grupa aktivno djeluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države i/ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka... U Hrvatskoj niko ne smije biti zlostavljan od hrvatskih državnih organa zbog svoje nacionalnosti, rase, vjere, narodne pripadnosti, boje kože i tako dalje'', navela je Vidović Krišto.

Predsjednica odbora za porodicu, mlade i sport pismo je uputila na adrese ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića, pa on njih očekuje reakciju povodom ovih navoda.

U narednim danima očekuju se njihove reakcije, ali i potvrda ili demantovanje ovih navoda.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC