• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri složni: Prekretnica derbija - rani gol "rudara" u nastavku (FOTO, VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pročitajte šta su nakon najzanimljivijeg susreta 18. kola m:tel Prve lige RS istakli Marko Tešić i Mladen Obrenović.

 Treneri složni: Prekretnica derbija - rani gol "rudara" u nastavku Rudar Prijedor Zvijezda 09 2:1 Izvor: Promo/Zvijezda 09

Svi koji prate m:tel Prvu ligu Republike Srpske sa nestrpljenjem su očekivali duel 18. kola, u kojem je Rudar Prijedor ugostio Zvijezdu 09.

Bio je to sudar dvije prvoplasirane ekipe, a na kraju su "rudari" poslije preokreta slavili 2:1 i napravili veliki korak ka plasmanu u m:tel Premijer ligu BiH, s obzirom da sada imaju šest bodova prednosti ispred današnjeg rivala, a li i bolji međusobni skor (jesenas u Ugljeviku takođe slavili, 1:0).

Možda će vas zanimati

Gosti iz Etno-sela Stanišići vodili su sjajnim golom Kristijana Tojčića iz slobodnog udarca nakon prvih 45 minuta, ali su domaći brzo preokrenuli u nastavku, kada su mrežu rivala pogađali Demir Jakupović i Slaven Stjepanović.

Sadržajan derbi u Prijedoru na kraju je okončan slavljem domaćih fudbalera.

"Težina utakmice uticala i na jednu i na drugu ekipu da ne pokažu svoj maksimum. Bilo nam je važno da upišemo tri boda, kako bismo lakše dočekali nastavak prvenstva. Nismo odstupali od naše vizije igre, iako teren nije bio baš uslovan. Ranim golom u nastavku vratili smo se u igru, a drugi gol potvrdio je ono čemu smo težili", istakao je nakon meča pomoćni trener Prijedorčana Marko Tešić.

Prijedorčani su tako u oba ovosezonska odmjeravanja snaga sa Sembercima pokazali da su bolji, ali opuštanja ne smije biti, jer je u igri još veliki broj bodova.

"Ima još 12 kola. Ovaj trijumf nam je važan na psihičkom planu, da se ekipa digne, rastereti, jer lakše je sa šest bodova prednosti nego sa tri. Ali, ima još mnogo da se igra. Svaka naredna utakmica je bitna i tek kad teoretski osiguramo plasman u bh. elitu, možemo reći da je gotovo", oprezan je Tešić.

Ni strategy Zvijezde 09 nije mogao biti nezadovoljan, uprkos činjenici da je njegov tim danas morao da pružu ruku boljem.

"Mislim da je derbi ispunio očekivanja, ali nažalost nismo izdržali do kraja. Prvo poluvrijeme smo riješili u našu korist, ali rano primljeni gol u drugom dijelu uvukao je nervozu u naše redove. Ali, nemam šta zamjeriti svojim igračima, mislim da su dali svoj maksimum. Ćestitam igračima Rudar Prijedora na pobjedi i želim im sreću u narednim utakmicama."

Izvor: Promo/Zvijezda 09

Šest bodova i jeste i nije velika prednost, a Obrenović ističe da vjeruje u svoje momke i da ništa još nije izgubljeno.

"Vjerujem u ove momke, milina je sa njima raditi i dok postoji mogućnost borićemo se. Ostalo je još 12 utakmica, 36 bodova je u opticaju, iako smo se psihološki veoma ispraznili na ovoj utakmici. Probaćemo se oporaviti i što bolje spremiti za naredni meč protiv Slobode iz Novog Grada", rekao je trener Zvijezde 09.

I na ovom meču, semberski tim u svojim redovima imao je veliki broj tzv. "bonus" igrača, mlađih od 21 godine.

"Mi u Zvijezdi 09 imamo plan i program i uvijek sam govorio da se bavimo razvojem igrača. Nisu džaba naši omladinci trenutno prvoplasirani u Premijer ligi BiH. Danas smo u ekipi imali 10 igrača do 21 godine, pred njima je svijetla budućnost, a na nama je da ih usmjeravamo, pokažemo put, da možda zaigraju za neki bolji, jači klub i tako žive od fudbala", poručio je na kraju Obrenović.

Pogledajte golove iz Prijedora...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC