• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Mersisajd bez pobjednika

Liverpul prvi poveo na "Enfildu", Everton preokrenuo, ali je 215. Mersisajd derbi završen 64. remijem.

 PREMIJER: Mersisajd bez pobjednika Izvor: MONDO

Liverpul i Everton podijelili su bodove u 215. Mersisajd derbiju - 2:2 (1:0). Obe ekipe propustile su priliku da osvoje sva tri boda u vrlo zanimljivom 38. premijerligaškom okršaju. Ipak, neriješen ishod je, s obzirom na sva dešavanja na "Enfildu", i najrealniji.

Bio je ovo čak šesti remi na posljednjih deset utakmica na Liverpulovom stradionu.

Stativa je bila saveznik Timu Hauardu posle pokušaja Fernanda Toresa, ali samo par minuta kasnije nije bilo spasa za Everton.

Glen Džonson je sa pozicije lijevog krila prebacio loptu na desnu nogu, potom je pronašao na drugoj stativi Dirka Kajta, ali je njegov udarac glavom zaustavio Amerikanac. Ali, samo na kratko...

Do odbijene lopte ponovo je stigao Holanđanin, ni iz drugog pokušaja nije uspio da savlada Hauarda. Međutim, kada je lopta i treći put došla do "crvenih" gol je bio neminovan.
Sve je riješio hladnokrvni Raul Meireleš, pogledao je gdje se nalazi protivnički golman i u maniru iskusnog strijelca zatresao mrežu. Igrao se 29. minut.

Propustio je tim Kenija Dalgliša da napuni mrežu gradskog rivala u prvom poluvremenu. Tores je pogodio stativu, a imao je i još jednu idealnu šansu, baš kao i Maksi Rodrigez.

Kazna je stigla na početku drugog dijela. Samo šest minuta bilo je dovoljno "plavima" da preokrenu rezultat. Već u prvom minutu nastvaka umjesto gol-auta dosuđen je korner za Everton, poslije kojeg je Silven Distin glavom izjednačio rezultat. Brzo nakon toga na semaforu je pisalo 1:2. Najbolje se u kaznenom prostoru snašao Džermejn Bekford, koji je plasirao loptu pored Pepea Rejne za vođstvo Evrtona.

Liverpul je krenuo u ofanzivu, koja mu se isplatila u 68. minutu.

Hauard je u gužvi ispred svog gola oborio Maksija Rodrigeza, a za sudiju Fila Douda nije bilo dileme. Penal za "crvene"! Precizan sa "bijele tačke" bio je Dirk Kajt.

Imali su prilike i jedni i drugi da do kraja postignu još koji gol, ali se retultat nije mijenjao. Ostalo je 2:2!

Povrijeđeni Lane Jovanović nije bio u sastavu Liverpula. Dalgliš je šansu pružio i igračima iz drugog tima - Martinu Keliju, koji je bio starter, i Džondžu Šelviju, osamnaestogodišnjaku iz veznog reda.

U prethodnih 214 derbija u svim takmičenjima "crveni" su dobili 85 utakmica, 63 duela su završena bez pobjednika, dok je Everton slavio na 66 susreta.

Računajući i posljednji meč, Liverpul je uspješniji u Premijer ligi sa 16 trijumfa. "Karamele" se iz duela sa "crvenima" devet puta izlazile kao pobjednici, dok je čak 13 utakmica završeno bez pobjednika.

Everton i Liverpul nalaze se na 12, odnosno 13. mjestu sa po 26 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC