• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuo i Partizan, novajlije Šćepović i Tomić

Neobična situacija u Zemunelu: Nijedno novo lice na početku priprema srpskog šampiona za proljećni dio sezone!

 Krenuo i Partizan, novajlije Šćepović i Tomić Izvor: MONDO

Ekipa Partizana koja je ostavila najbližeg rivala Crvenu zvezdu sa pet bodova zaostatka, počela je u ponedeljak, 17. januara, pripreme za, kako su rekli crno-bijeli, drugo poluvrijeme.

Od svih, nedostajao je samo Kleverson Kordova Kleo, koji bi u srpsku prijestonicu trebalo da stigne danas ili sutra, a Ljubomir Fejsa priključiće se drugovima poslije duge pauze u četvrtak.

Predsjednik Partizana Dragan Đurić, uz uobičajene želje igračima da ih "posluži zdravlje i sreća", rekao im je da od njih očekuje da "drugo poluvrijeme", kako je nazvao proljećni dio sezone, "završe isto kao i prvo".

"Imali ste zasluženi odmor, poslije jedne od najuspješnijih godina u istoriji kluba. Mogli smo i više i bolje, ali ono što smo propustili prošle godine ispravićemo i uraditi u ovoj godini. Pokazali ste da Partizan može da se bori sa velikim evropskim klubovima i da ćemo u ovoj godini napraviti i rezultat u Evropi. Što se tiče domaćeg takmičenja, moramo sve da pobijedimo. Prvo poluvrijeme je završeno, a u drugo ulazimo sa prednošću od pet bodova, koja ništa ne znači ako se dobro ne pripremimo. Imamo jedan od najmodernijih timova na Balkanu i zato ne bi trebalo da imamo problema ako ozbiljno shvatimo svoj posao", istakao je Đurić.

Na njegov pozdravni govor nadovezao se trener Aleksandar Stanojević. "Najviše golova smo postizali u drugom poluvremenu, poslije 75. minuta. Siguran sam da ćemo drugo poluvrijeme da odigramo ambiciono kao i prvo".

U Partizanu kažu da novih za sada neće biti, a možda ih uopšte i ne bude do isteka zimskog prelaznog roka...

"Uvijek govorimo da je najbolje kada imaš ekipu što duže na okupu. Mi imamo tim koji je pokazao veliki kvalitet, koji dominira u domaćem prvenstvu i pokriveni smo na svim pozicijama. To ne znači da možda neko neće doći ili otići...", rekao je koordinator ispred Upravnog odbora za sportska pitanja Albert Nađ.

Katlego Mfela je bio blizu Partizana. Crno-bijeli su poslali ponudu...Možda dođe sad, možda u junu. Možda ni tad.

"On jeste naša želja, ali nekada ne možeš sve da ostvariš", rekao je Nađ.

Marko Jovanović je imao ponudu da ode u Izrael. Njemu se tamo baš i ne ide. Nađ na to kaže: "Možda se pojavi neki drugi klub...".

Što se tiče Radosava Petrovića, Nađ se našalio sa medijskim informacijama da se za srpskog reprezentativca interesuje Mančester junajted. "Koliko ja znam, nema ponuda za njega...Ustvari, možda Mančester siti".

Marko Šćepović i Nemanja Tomić su igrači koji su bili "na ledu" u finišu jesenjeg dijela prvenstva zbog indolentnog odnosa prema profesionalnim obavezama, pa ih je trener Aleksandar Stanojević poslije utakmice sa Čukaričkim prekomandovao u Teleoptik.

Kasnije, Stanojević je odlučio da tandem bude vraćen u prvi tim.

Od njih dvojice se očekuje da "izbace bubice iz glave" i da dokažu da zavrijeđuju dres Partizana.

"Od Marka Šćepovića posebno očekujem da odgovori na pitanje: 'Da li je prava devetka Partizana ili ćemo morati da kupujemo novog napadača u junu?'", rekao je Stanojević.

Kakav Partizan možemo gledati na proljeće? Stanojević kaže: Isti. Napadački, sa istom postavkom i koncepcijom igre.

"S obzirom na to da je ostala ista ekipa, onda će i koncepcija igre ostati ista. Želja mi je da od ljeta, u Evropi, igramo sa dva brza napadača, dva brza vezna i jednim brzim bočnim", rekao je Stanojević.

Mladen Krstajić će odigrati, najvjerovatnije, posljednju polusezonu u bogatoj fudbalskoj karijeri. Ostavio je malu ogradu da bi možda mogao i da nastavi da igra, ali, po svemu sudeći, biće ovo poslednji fudbalski ples crno-bijelog štopera.

"Želja mi je da se oprostim od dresa Partizana i fudbala sa dva trofeja. Vidjećemo da li će to tako biti, ali mi je to želja", rekao je Krstajić, koji je sa osmijehom došao na ko zna koje pripreme u životu.

To što su crno-bijeli početak priprema dočekali u istom sastavu, Krstajić vidi kao plus. "Partizan radi kao što je to trend u Evropi, čuva ekipu i igrače i svakako da je ovo bolje za tim, nego da u svakom prelaznom roku odlazi po pet ili dolazi pet novih igrača".

Novinarima je podijeljen i spisak igračkog kadra za proljećni dio sezone 2010/11. Zanimljivo je, na njemu je i ime Matije Nastastića, za koga se priča da je već prodat Fiorentini. Od onih koji su na spisku treba očekivati, a to je Stanojević i najavio, da će Darko Brašanac na proljeće dobijati veću minutažu.

Spisak igrača:

- golmani: Živko Živković, Radiša Ilić, Vladimir Stojković.

- odbrana: Aleksandar Lazevski, Džozef Kizito, Stefan Aškovski, Mladen Krstajić, Vojislav Stanković, Matija Nastasić, Marko Jovanović, Stefan Savić, Miloš Ostojić, Ivan Stevanović, Aleksandar Miljković.

srednji red: Saša Ilić, Aleksandar Davidov, radosav Petrović, Milan Smiljanić, Medo Kamara, Nemanja Tomić, Stefan Babović, Moreira, Darko Brašanac (i Ljubomir Fejsa, koji nije na spisku, ali se na njega, naravno, računa).

napad - Kleo, Iliev, Šćepović, Miloš Bogunović, Predrag Mijić.

(P. Vujić - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC