• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

24 utakmice za tri godine i kapitenska traka Zvezde: Jednom je oteo titulu crveno-belima, sada je lider tima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni čuvar mreže dobio veliku čast na meču u Inđiji.

 zoran popović rezervni golman crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Kada je Milan Borjan u klubu, rezervni golman nema mnogo posla. Na tu ulogu već je polako počeo da se navikava Zoran Popović (32), iskusni čuvar mreže koji je već skoro tri godine prva zamena reprezentativcu Kanade.

Na gostovanju Inđiji (1:5) upisao je Popović svoj 24. meč u crveno-belom dresu, a po prvi put je bio kapiten kluba!

Možda će vas zanimati

Retkost je da rezervni golmani nose kapitensku traku, ali je izostanak nekih od najvažnijih igrača Crvene zvezde doprineo da bivši golman Voždovca predvodi ekipu u finišu meča. Nakon što je Milan Rodić izašao iz igre, traka je završila baš na ruci Popovića.

''Velika čast mi je što sam nosio kapitensku traku. Zaista to nisam očekivao, ali su saigrači i Rodić koji je do tog trenutka bio kapiten odlučio da je meni uruči. Hvala mu na tome i velika mi je čast što sam bar na pola sata bio kapiten Crvene zvezde'', izjavio je nakon meča.

Nekadašnji golman Čukaričkog, Voždovca, Vojvodine, kruševačkog Napretka i norveškog Bodo/Glimta nije sačuvao mrežu na ovom susretu. Njega je sa penala savladao Nebojša Bastajić, nekadašnji saigrač, ali je za crveno-bele bitnije da je napravljen novi korak ka tituli.

''Još jedna jako bitna pobeda za nas. Ostao je još jedan trijumf da da bi i matematički osvojili titulu. Nije bilo uopšte lako, iako je bilo ubedljivo. Teren je bio malo tvrđi nego što smo očekivali, ali smo odigrali takmičarski, išli na rezultat i pobedili. Dvoumio sam se i malo je falilo da ostanem na sredini i odbranim penal. Znam Bastajića mnogo dobro, jer smo igrali zajedno. Malo sam krenuo desno i eto, bilo je blizu, ali više sreće drugi put'', dodao je čuvar mreže.

Zoran Popović debitovao je za Crvenu zvezdu u prvom kolu sezone 2018/19, kada je branio protiv Dinama iz Vranja. U istoj sezoni upisao je čak 10 superligaških nastupa, što mu je najbolji rezultat za tri godine u klubu. Od 24 meča koje je branio do sada Popović je 18 puta stajao među stativama u Superligi i još šest puta u Kupu Srbije.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu 2018. godine Zoran Popović bio je primećen kod navijača srpskog šampiona kao golman koji im je svojim fenomenalnim odbranama ''oduzeo'' titulu u sezoni 2016/17. Tada je Partizan u foto-finišu prestigao najvećeg rivala, a ključan u borbi za titulu bio je upravo meč voždovca i Crvene zvezde na ''Krovu''.

Prethodnog leta bio je blizu odlaska, ali kako je dogovor sa Levskim iz Sofije propao, vratio se u Crvenu zvezdu i potpisao novi ugovor. Od tada branio je na šest mečeva, protiv Napretka, Javora, Bačke i Inđije u prvenstvu i Rada i IMT-a u Kupu Srbije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC