• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je s njima dominirao u Kupu Srbije: Crno-beli šampioni bodre tim pred finale protiv Zvezde!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crno-beli žarko žele da ponovo podignu taj trofej.

 partizan-kup-srbije-finale-najava-7-finala-4-trofeja-nikolic-djukic-vlahovic-milenkovic-sasa-ilic Izvor: MN PRESS

Vreme je za novi trofej Kupa Srbije u Humskoj! To je poruka bivših igrača i onih koji su dovodili Partizan do šest uzastopnih finala i četiri osvojena trofeja u ovom takmičenju.

Možda će vas zanimati

Fudbaleri Partizana će u utorak 25. maja po sedmi put u nizu nastupiti u završnom okršaju najmasovnijeg takmičenja, a protiv Crvene zvezde pokušaće da osvoje čak peti trofej u poslednjih šest sezona!

Sa željom da Partizan posle izgubljenog finala prošle godine sada vrati trofej u svoje vitrine, stižu poruke podrške igračima i to od bivših trenera Marka Nikolića i Miroslava Đukića, kao i igrača poput Dušana Vlahovića, Saše Ilića, Nikole Milenkovića, Darka Brašanca, Marka Jankovića i ostalih.

Partizan je seriju finala Kupa započeo u sezoni 2014/15 kada je Čukarički slavio 1:0.

"Svi želimo da Partizan ovu sezonu okonča trofejem jer smo prošle godine u finalu izgubili protiv Vojvodine. Nadamo se da će nam se vratiti. Neće biti lako, igramo protiv večitog rivala na njihovom terenu, ali ja pamtim da je moj poslednji trofej bio trofej Kupa koji smo osvojili baš tamo, golom Ostojića za 1:0’’, kaže Saša Ilić.

Već u maju 2016. godine usledio je trofej. Tada je Javor savladan u Gornjem Milanovcu 2:0 golovima Marka Jovanovića i Dušana Vlahovića.

"Meni kao detetu Partizana uvek je bilo malo specifičnije igrati utakmice za Partizan, sve utakmice generalno, pogotovo finala. Uvek mi je to bilo veliko uzbuđenje, velika čast i veliki ponos što uopšte mogu da budem deo ekipe koja će se boriti za trofej i probati da ispiše stranice klupske istorije. Bio sam jako srećan, na kraju smo uspeli da pobedimo i da donesemo prvi Kup od ta četiri u nizu u Humsku. Ušao sam jako mlad, postigao sam pogodak i na kraju smo se, na naše zadovoljstvo, svi radovali", priseća se Dušan Vlahović.

Treće uzastopno finale Partizana igrano je 27. maja 2017. godine, a igrači Marka Nikolića su golom Nikole Milenkovića savladali Crvenu zvezdu 1:0 i tako osvojili "duplu krunu".

"Naravno da je bila specifična priprema te utakmice, s obzirom na to da je bilo četiri dana između poslednjeg kola i finala Kupa, a imali smo i to veliko slavlje svi zajedno, jedno veliko emotivno pražnjenje. Ovaj današnji Partizan mi se jako dopada, ne zbog toga što mi je Saša drug i što smo u kontaktu, ovo pričam isključivo kao struka. Vidi se trenerska ruka, vidi se jasna ideja trenera, vidi se disciplina u igri, sve ono što neko ko posmatra na takav način može da vidi. Meni se sve to zajedno jako dopada. Za mene nema dileme, Partizan mora da pobedi u finalu. Naravno, to je mala šala, ali ja i prognoziram i verujem i navijam. Pošto sam u Beogradu, ispratiću utakmicu. Želim puno sreće Saši i momcima, da donesu na kraju ove godine, ove čudne KOVID sezone, radost svim navijačima Partizana", poručio je bivši šef stručnog štaba Partizana, Marko Nikolić.

Poruku je imao i junak finala Nikola Milenković.

"Svi moji snovi su sumirani u tom jednom trenutku, pogodak protiv Crvene zvezde u finalu Kupa, osvajanje duple krune. Da sam zamišljao bolji splet događaja, ne bih zamislio bolje. Sve se mnogo brzo izdešavalo što se tiče moje karijere u Partizanu, jer za godinu i po dana sam uspeo da igram standardno i osvojim duplu krunu."

Partizan je godinu dana kasnije savladao Radnik iz Surdulice 2:1, golovima Marka Jankovića i Saše Zdjelara, čime su crno-beli 2018. odbranili trofej.

"Mislim da je to bila vrhunska sezona, iako mislim da se mnogi neće složiti. Osvojili smo Kup, prezimeli u Evropi, ali u Partizanu se drugo mesto u ligi ne smatra uspehom. Međutim, mislim da je bila dobra sezona. Imali smo dosta poteškoća, nismo imali mir koji je potreban da bi se ostvarili dobri rezultati. Milsim da smo ostvarili dobar uspeh i zaista sam prezadovoljan ekipom", rekao je bivši šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić.

Izvor: MN PRESS

Marko Janković takođe sve dobro pamti.

"Svakako da mi je mnogo drago što sam imao dva puta priliku da igram u finalu Kupa. Na sreću, oba puta smo osvojili i upravo jedan od tih slučajeva je bio i derbi kada sam bio asistent kod gola Blekija Milenkovića, a u drugom sam dao gol protiv Mladosti iz Lučana. Imam stvarno fine uspomene. U predstojećem finalu momcima želim mnogo sreće, mislim da igraju jako dobro i efikasno i mislim da bi stvarno bila šteta da kraj sezone ne krunišu ovim trofejom", poručio je bivši igrač crno-belih.

Usledila je sezona 2018/19, kada je Partizan ponovo u finalu savladao Crvenu zvezdu i ponovo 1:0. Ovoga puta golom Bojana Ostojića.

"Ta utakmica je posebna za sve nas, posebno za mene i navijače Partizana, kao što je bila i za Sašu Ilića, jer je bila poslednja u dresu Partizana. Svima nam je bilo drago zbog osvajanja Kupa, a mogu da kažem da je meni bilo najdraže što sam ja bio strelac na utakmici. Nije trebalo da se nalazim na tom mestu u tom trenutku kad sam postigao pogodak, ali ispostavilo se da sam otišao u pravom trenutku. Imao sam neki osećaj i utakmica se završila u našu korist", rekao je Bojan Ostojić i potom opisao otkud to da je on bio strelac gola.

"Prva dva prekida trebalo je da budem na centru kao obezbeđenje, ali posle prvog prekida sam Slobodanu Uroševiću rekao da se vrati nazad, da idem ja. Otišao sam na skok na centaršut Dače Pantića, poslao loptu i ona je otišla na pravo mesto’’, prisetio se Ostojić.

Na kraju, pobednički niz je juna prošle godine bio prekinut, kada je Vojvodina savladala Partizan u finalu posle boljeg izvođenja penala.

Strahinja Pavlović žali za tim mečom.

"Moja poslednja utakmica je bilo to finale Kupa prošle godine, koje smo nesrećno izgubili posle penala. Ostao je veliki žal što se nisam oprostio osvajanjem trofa, ali šta je-tu je. Mislim da momci sada imaju kvalitet, da imaju velike šanse da osvoje Kup, odnosno da ga vrate. Verujem da će to uraditi, imaju jako dobar tim, jako dobro igraju što su i pokazali. Vezali su 17 pobeda za redom, tako da kvalitet imaju. Videćemo i navijaćemo, naravno", istakao je sada igrač Monaka na pozajmici u Serkl Brižu.

Pred finale 25. maja, Partizanu je ohrabrenje stiglo i od Darka Brašanca, fudbalera Osasune.

Izvor: MN PRESS

"Pratim Partizan, kao i sve ove godine od kada sam otišao. Siguran sam, kao i svi bivši igrači Partizana, pogotovo mi što smo odrasli u Partizanu. Vidim da ekipa igra izuzetno dobro, imaju veliko samopouzdanje, u svakom trenutku znaju šta treba da rade na terenu, dosta igrača postiže golove. Mislim da imaju velike šanse da uzmu trofej. Pozdravljam i trenera Stanojevića, znam da on sve te derbije i velike utakmice priprema na fascinantan način i da će ekipa ući maksimalno koncentrisano u finale i da će ići po trofej, što je najvažnije i što svaki navijač Partizana želi da vidi od ekipe. Sigurno da će imati veliki pritisak, ali nadam se da ih to neće sputati i da će na kraju uspeti da obraduju sve nas koji ćemo taj dan biti uz Partizan", rekao je Brašanac.

Na kraju, poruku je imao i legendarni Saša Ilić.

"Jednostavno, derbi je utakmica gde odlučuju detalji, što znači da moraju da budu koncentrisani svih 90 minuta i iskoriste taj neki momenat kojeg će sigurno biti na utakmici i nadam se da ćemo se posle utakmice svi radovati", zaključuje Ilić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC