• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od zasluga se ne živi, želim samo jedno! Stanković zna šta je najveći problem Zvezde: Mora ponovo da "klikne"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dejan Stanković je svjestan da ekipa nije u dobrom ritmu kao što je bio slučaj prošle sezone, ali vjeruje da to može da se promijeni već u subotu.

 Dejan-Stankovic-pred-mec-protiv-Mladosti Izvor: YouTube/Zvezda TV

Crvena zvezda nije startovala sezonu kako je željela. Prvo su remizirali sa Vojvodinom u Superligi Srbije, pa su u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubili od Kairata.

Dejan Stanković i njegovi izabranici se tome nisu nadali.

"Dolazimo iz dvije utakmice, nismo uzeli bodove na 'Marakani', pa poraz na gostovanju u Kazahstanu. Ova naredna utakmica protiv Mladosti iz Lučana je ta koja treba da nam vrati pobjednički ritam i meč u kom nema kalkulacija, kao što ih nije bilo ni do sada. Očekujem da očekujemo dobar meč, da vratimo samopouzdanje, pobjedu na naš stadion i da napravimo dobru uvertiru za srijedu", jasan je Stanković.

Zna trener crveno-bijelih dobro šta je glavni problem ekipe.

"Jedan gol u pravo vrijeme bi mogao da prelomi. Zvezda je jednako rezultat. Nebitno je šta je bilo protiv Vojvodine u prvenstvu i kakva je utakmica bila, da smo dobili 1:0 možda bi bilo totalno drugačije. Priželjkivao bih meč kao protiv Vojvodine i jedan gol na vrijeme, da nam olakša naredni tok utakmice, da momci 'kliknu' i da izađe iz njih sve ono što ih je krasilo prošle godine. Ne možemo da zaboravimo za četiri dana ono što su uradili. Istorija se piše, od zasluga se ne živi. Radićemo na tome da olakšamo sebi tok utakmice."

Na pitanje da li bi možda bilo bolje da su igrali kvalifikacije za elitno takmičenje od prvog kola zbog većeg broja utakmica kaže:

"Ima logike, to su još dva bitna meča, ovako si ušao iz nule u 100 odmah, ali se odrasta na ovakvim mečevima. Jesmo ispali? Nismo. U ove momke 300 odsto vjerujem, znam šta daju i sa kakvim odnosom igraju. Odgovornost za Kazahstan je lično moja, nije bilo nešto kako sam zamislio, nešto nisam očekivao. Znam da će odgovoriti na svaki zahtjev i znam da će svaki navijač Zvezde stati iza kada je teško, da će dati podršku svakom momku u Zvezdi. Takav je navijač Zvezde. Jel se slavi? Slavi se. Kad se pati onda je iza igrača, grba, e to volim, zato sam ponosan Zvezdaš."

Prokomentarisao je zdravstveni bilten tima.

"Utakmice su neophodne, da se uhvati takmičarski ritam, pobjeda, sigurnost. Ti momci ne mogu preko noći da zaborave da igraju fudbal i da brane ove boje kao što rade. Biće malo promjena, veoma malo. Zdravstveni bilten je Bogu hvala dobro. Gajiću je malo rame ispalo, doktor je uspio to da vrati. Pričali smo sa ljekarom Miškom, nema rizika osim bola. Imamo još vremena, izlazimo u najboljem sastavu ko god je na terenu.

Najavio je da će novo pojačanje Dioni dobiti šansu od starta protiv Mladosti. Bio je najavljen i za Kairat, ali je tada došlo do promjena.

"Izdešavale su se neke stvari koje nisu bile predviđene i moraš da se adaptiraš na to. Dioni će početi meč. Dobro je ušao, treba mu mečeva. Vjerujemo u njega, nemamo razlog da to ne bude tako. Nadam se da će na premijeri na 'Marakani' osjetiti šta znači nositi ovaj dres i da će ga ukrasiti golom."

Pojavile su se informacije da je kapiten kazahstanskog tima Sujumbajev povrijeđen.

"Prvo je fokus na Lučanima. Naravno da u glavi zvoni Kairat, ali ne znam sastav u kakvom će doći. Imali su dosta izmjena, igrali su sa četiri odbrambena i tri odbrambena u sredini. Imaju svoje probleme, imamo ih i mi i gledaćemo to da riješimo. Prvo Lučani, pa Kairat."

Govorio je na kraju o predstojećem duelu protiv Mladosti koji se igra u subotu od 21h.

"Gledao sam njihov meč protiv Radničkog iz Kragujevca. Nerealno da može da bude 0:1 poslije onakve utakmice gdje je trebalo da dobiju sa velikom razlikom. Igraju direktan fudbal, dosta trčanja ima, presinga. Ne mijenjaju stil igre da li igrali kod kuće ili ne. Mi moramo da nametnemo na naš ritam, da se adaptiramo na njih. Igramo kod kuće i samo pobjeda. Moj jedini upitnik su bonus igrači, ali je bitno da su svi spremni. Riješiće se i to", zaključio je Stanković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC