• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković otkrio Kairatove mane: Vjeruje u Zvezdu i ide po prolaz - nema revolucije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde vjeruje u prolaz protiv kazahstanskog predstavnika i u nastavak borbe za Ligu šampiona.

 dejan stanković najava crvena zvezda kairat Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda će u srijedu od 20.30 pokušati da savlada Kairat i obezbijedi plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Poraz u Kazahstanu upozorava, ali Dejan Stanković vjeruje u momke koje trenira. Ako sve bude u redu, a Crvena zvezda na svom nivou, problema neće biti.

Srpskom šampionu jedan gol nije dovoljan zbog novih pravila, a podrška će biti samo djeca mlađa do 14 godina. I u takvim okolnostima, crveno-bijeli imaju imperativ da ostave rezultat koji ih vodi dalje.

Možda će vas zanimati

Dočekao je Dejan Stanković da Crvenu zvezdu može da vodi u ''normalnim'' evropskim mečevima, sa dva meča protiv istog rivala. to mu je falilo prethodne sezone.

''Ako Zvezda bude na nivou koji se očekuje, ne bi trebalo da bude problema. Izvukli smo stvari koje nisu funkcionisale i neće se ponavljati. Prošle sezone sam priželjkivao revanš, a ove sezone imamo šansu da pred našim navijačima ispravimo greške koje smo napravili'', rekao je trener crveno-bijelih na početku konferencije.

Krupnih rezova, po riječima šefa stručnog štaba, neće biti ovog puta.

''Uvijek ima vremena za mijenjanje. Vi ste tu da licitirate kadrovske promjene, ja sam tu da znam šta treba da se mijenja. Zvezda uglavnom igra protiv bunkera, a tu je važno otvaranje u ranoj fazi meča. Radimo dosta na prekidima, to nam je bilo jedno od jačih oružja prošle sezone. Može da nam pomogne kad su igrači duplirani, kad svi žele da se dokažu protiv Crvene zvezde. Igraćemo protiv bunkera, ali igraćemo 85 odsto takvih utakmica u sezoni, računajući i Evropu.''

Glavna opasnost od gostiju prijeti iz prekida. Postigni su dva gola iz takvih situacija u prvom meču, a imaju neobično i ubitačno oružje.

''Od nas će zavisiti da li će se povući ili će hrabro izaći visoko. Oni dobro reaguju na izgubljenu loptu, treba da ih udaljimo od gola. Znamo šta su im vrline i šta su mane. Imaju jak prekid, možda zvuči glupo ali čak i aut, kad napune kazneni prostor sa pet-šest igrača.''

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski šampion nema kadrovskih problema, a iako je Aleksandar Katai bio meta oštrih startova ekipe iz Lučana, biće spreman za meč.

''Svi su zdravi. Rekao sam pred Lučane da je Milanu Gajiću ispalo rame, to je jedini problem. Sale Katai je dobio dosta batina protiv Mladosti, ali neće biti nikakvih iznenađenja. Nema revolucije u izboru igrača. Ja u ovu grupu momaka vjerujem. Već u drugom dijelu meča u Kazahstanu na površinu je izašlo više mana nego vrlina Kairata'', otkrio je Dejan Stanković.

Sudeći po tome, zna odakle će napasti Kairat na narednom meču.

''Ne znam ko je još dobio ili izgubio titule u avgustu. Može jedno poluvrijeme da se zalomi, ali ti momci nisu zaboravili da igraju fudbal. Prošle godine, u ovo doba, bio je mnogo jači pritisak nego sada. Na psihološkom planu, dosta bi značilo da se prođe. Prolaz je skidanje ranca sa teretom, ali igrač Zvezde mora da nauči da ga nosi. Sutra idemo da prođemo'', rekao je šef stručnog štaba.

Plan sa napadačem koji je stigao iz francuskog Anžea za sada je ispunjen do detalja. Igrao je taman koliko je bilo planirano.

Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

''Lois Dioni je odigrao 45 minuta u Almatiju, 70 u prvenstvu i to je bio plan. Momak radi dobro, iako je kasno došao. Igrači imaju snage da trče i 90 i 120 minuta. Spremni su. Potrebno nam je da postignemo gol i onda meč ide dalje. Pametno i hrabro, a ne samo hrabro'', rekao je Stanković, kao da najavljuje produžetke.

Crveno-bijeli će imati neobičnu, maloljetnu publiku na evropskom susretu. Samo djeca do 14 godina starosti mogu da navijaju za Zvezdu protiv Kazahstanaca.

''Drago mi je što će biti djeca, što ćemo imati njihovu energiju. Nedostajaće malo 50.000 ljudi, ali vjerujem da ćemo svi zajedno veslati u istom pravcu'', zaključio je trener crveno-bijelih.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC