• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Maksimović nije više trener Borca: Mladi stručnjak povukao se s klupe Banjalučana

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Velikan iz Platonove" će u potragu za novim trenerom.

 marko maksimović nije više trener fk borac banjaluka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Maksimović nije više trener Borca, potvrdili su iz banjalučkog kluba dan pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Linfilda.

Loši rezultati na startu sezone očigledno nisu zadovoljili mladog stručnjaka, koji je odlučio da se povuče s klupe "crveno-plavih".

Možda će vas zanimati

Debakl u Belfastu (0:4), kao i dva uvodna remija u m:tel Premijer ligi BiH (Željezničar 1:1, Leotar 0:0), nisu bili dovoljni da na kormilu "crveno-plavih" ostane Maksimović, koji je na klupi Borca bio od kraja prošle godine, kada je naslijedio Vladu Jagodića, a onda na proljeće ostvario izuzetne rezultate i nakon 10 godina donio titulu u Banjaluku.

"Želim u ime kluba, ali i u svoje lično ime da se zahvalim Marku Maksimoviću na svemu što je uradio u prethodnom periodu. Stigao je na mjesto prvog trenera prije sedam mjeseci, u zimskoj pauzi. Došli smo do fenomenalnog rezultata prošle sezone, gdje smo vratili titulu u Banjaluku nakon deset godina i na tome mu hvala jer je Marko sigurno jedan od najzaslužnijih za to. Ovo sigurno nije zbogom nego doviđenja, Marku su vrata kluba uvijek otvorena i uvijek je dobrodošao u Borac. Prethodnih dana smo pričali oko pojedinih stvari koje su se dešavale unutar kluba. Nakon te utakmice protiv Kluža, malo smo se svi emotivno ispraznili. 'Za dlaku' nam je izmaklo čudo, odnosno najbolji rezultat u posljednjih tridesrt godina. Pričali smo intenzivno, pogotovo u posljednja tri dana, uočili smo neke stvari a Markova odluka je da je lakše da ode on nego da se promijeni 30-40 ljudi. Želim mu sreću u nastavku karijere, a utakmicu protiv Linfilda će da vodi stručni štab u sastavu Čedomir Ćulum – Zoran Dragišić – Radovan Gajić, obzirom da je Damir Memišević napustio klub zajedno sa Markom Maksimovićem, a mi već od danas krećemo u potragu za novim šefom stručnog štaba", rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stari istok

Kriminalci i lopovi za vas su okovi !!! Podrska za Marka M

Samo Borac!

Dokaz da je Borac sa ovom upravom mali klub. Klub, ciji trener ima ovakvu energiju i volju za rad, treba dati OTVORENU podrsku....a oni ga smijene i cuj kao on sam ce otici...hahaha. Da li ste vi gospodo svjesni koliko je on sebe davao za klub? Sad mu dozvolite da ode i tako igracima indirektno porucite da mogu nastaviti da podbacuju i dalje i tako potcjenjuju sebe i klub... Moram iskreno reci da uprava Borca nema pojma kako se vodi klub. Da nema tog vjestackog upliva novca u klub, ispali bi iz lige...

Navijač

Prvo, hvala Marku na tituli! Pokazivao je emociju i želju da se dokaže i u tome je uspio. Definitivno podigao ekipu nakon zimske pauze, ali u međuvremenu malo i sebe u svoj toj priči. Zatražio opravdano 4-5 pojačanja na nivou Vranješa i Zakarića(ili približno), nije ispoštovan, plus ostali bez Ziljkića. Sreća nedostajala da ozbiljni novci ulete u slučaju izbacivanja Kluža i dvomeča sa Linkolnom. Nakon Linfilda došlo do definitivnih nesuglasica u klubu. Ostaje upamćen kao trojefni trener, žao mi je što odlazi na ovakav način, ipak odluka koju treba poštovati. Nadam se da će klub ubuduće da posmatra neke situacije na duže staze, a ne samo dati momenat.

Milan

mogao je sačekati još ovu utakmicu

Uprava napolje

Odlazite neznalice

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC