• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda već osigurala grupnu fazu u Evropi: Sve o žrijebu za Ligu šampiona - Dinamo Zagreb joj je opet baš blizu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-bijeli će petu jesen u nizu provesti u Evropi, a evo šta je sve do tada očekuje - počev od izvlačenja kuglica sljedeće nedjelje!

 Crvena-zvezda-na-zrebu-za-Ligu-sampiona-Obezbedila-grupnu-fazu-i-Dinamo-Zagreb-je-opet-blizu Izvor: MN PRESS

"Petardom" protiv Kairata pred više od 15.000 klinaca na "Marakani", Crvena zvezda postala je jedan od 10 timova koji su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, uz dva (Slaviju Prag i Rendžers) koji su tamo došli direktno.

Plasman u tu fazu garantuje šampionu Srbije sigurnu jesen u Evropi, jer sada ima garantovano mjesto u grupi Konferencijske lige, pod uslovom da izgubi i dvomeč protiv Šerifa i potom u plej-ofu za Ligu Evrope. Naravno, to je najcrnji scenario, o kojem na "Marakani" ne razmišljaju.

Kada su evropski planovi u pitanju, u Crvenoj zvezdi sada prije svega razmišljaju o dvomeču protiv Šerifa iz Moldavije, protiv kojeg će igrati u utorak, 3. avgusta u Beogradu, pa u utorak, 10. avgusta u Tiraspolju. Naredni rival crveno-bijelih prošle noći je ušao u 3. kolo pobjedom protiv jermenskog Alaškerta.

Ovo su svi parovi 3. kola u "Stazi šampiona":

Dinamo Zagreb - Legija
Kluž - Jang Bojs
Olimpijakos - Ludogorec
Crvena zvezda - Šerif
Malme - Rendžers
Ferencvaroš - Slavija Prag

ZVEZDA - DINAMO? MOGUĆE JE!

Izvor: MN PRESS

Prije početka dvomeča protiv Šerifa, Crvena zvezda će u ponedjeljak na žrijebu u Nionu saznati ko će joj biti mogući rival u plej-ofu za Ligu šampiona.

S obzirom na to da crveno-bijeli neće biti povlašćeni na tom žrijebu, mogući rivali biće im prvak Austrije ili pobjednici tri dvomeča:

Salcburg
Dinamo Zagreb - Legija
Ferencvaroš - Slavija Prag
Olimpijakos - Ludogorec

Sa nekoliko timova sa spiska Zvezda je već odigrala velike utakmice prethodnih godina. Salcburg je eliminisala u nezaboravnom dvomeču za Ligu šampiona 2018, od Ludogoreca je bolno izgubila na "Marakani" 2016, takođe na putu ka eliti, a crveno-bijele sigurno još boli i dramatičan poraz od Olimpijakosa u Pireju u grupnoj fazi LŠ 2019, kojim je ostala bez evropskog proljeća.

Sa druge strane, u grupi timova protiv kojih Zvezda nije igrala posljednjih decenija svakako je navijačima najzvučniji Dinamo Zagreb, veliki rival crveno-bijelih iz doba SFR Jugoslavije protiv kojeg su decenijama vodili velike bitke u nekadašnjoj ligi.

Nekad su te utakmice bile i više od fudbala i neizbježno bi novi dvomeč bio doživljavan kao nešto više od igre između šampiona Srbije i Hrvatske.

Definitivno, pred crveno-bijelima je uzbudljiv avgust u Evropi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC