• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi napravili senzaciju - izbacili Hajduk iz Evrope: Dobra vijest za srpski koeficijent!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šokantan rezultat u Kazahstanu znači da su Splićani završili evropski put.

 shutterstock_1175033032 Izvor: Matt Rakowski/Shutterstock

Fudbaleri kazahstanskog Tobola napravili su senzaciju u revanš meču kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Pobjedom nad Hajdukom (4:1) poslije 120 minuta fudbala uspjeli su da nadoknade minus iz prvog meča i tako eliminišu hrvatski tim.

Nama, ova vijest je zanimljiva zbog borbe za dobru poziciju na UEFA listi, ali i zbog dobre partije koju su pružili bivši igrači Zvezde i Partizana. Dušan Jovančić je bio strijelac, a Zoran Tošić asistent u meču protiv Hajduka iz Splita.

Tobol - Hajduk Split 4:1 (3:0, nakon 90 minuta)

Možda će vas zanimati

Imao je Tobol šansu da sve riješi prije produžetaka, ali ih je gol rođenog Zemunca Emira Sahitija u 94. minutu spriječio u tome. Odigrano je još 30 minuta, u kojima su Kazahstanci uspjeli da postignu gol i prođu dalje.

za pobjedu su najzaslužniji dvostruki strijelac Igor Sergeev i strijelac pobjedonosnog gola Aškat Tagibergen, ali značajnu ulogu imaju i Srbin. Dušan Jovančić je načeo goste iz Splita, a Zoran Tošić asistirao za drugi gol.

Tokom prvih 45 minuta fudbala nije bilo golova, a nekadašnji vezni igrač Zvezde zatresao je mrežu u 56. minutu. To je najavilo seriju Tobola, koji je u narednih 10 minuta preko Sergejeva postigao još dva gola i tako stigao nadomak plasmana u treću rundu. Ipak, morali su težim putem.

Kazahstanski predstavnik će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Apolon Limasol - Žilina, a za hrvatski tim završeno je učešće u Evropi. Splitski Hajduk se oprostio od evropskih takmičenja ''u sezoni kupanja'', što je dobra vijest i za srpski koeficijent.

Do kraja jeseni, a vjerovatno i narednog proljeća, vodiće se velika borba između Srbije i Hrvatske za što bolju poziciju na UEFA listi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC