• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo čudo iz Salcburga - Holand, Daka, pa Adejemi: "Vunderkind" za koga se otima pola Evrope, evo i zašto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Supertalentovani napadač je "nova velika stvar" iz Salcburga.

 karim edemiji nova zvijezda rb salcburga Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Austrijski šampion Salcburg postao je prethodnih godina prepoznatljiv po atraktivnom fudbalu i talentovanim fudbalerima, a nakon Erlinga Holanda i Patsona Dake - imaju novo čudo u napadu.

Prosto je nevjerovatno koliko sjajnih napadača je "iznjedrio" Salcburg, pa je tako trenutno fokus na Karimu Adejemiju. U pitanju je Nijemac za koga se već raspituju najbogatiji evropski klubovi, a koji ove sezone blista i prije svega zahvaljujući njegovim golovima Salcburg je prvi u svojoj grupi Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Adejemi je rođen 2002. godine u Minhenu, a kao dijete je igrao za mlađe kategorije Bajerna, međutim treneri su procijenili da nije dovoljno talentovan, tako da je već sa devet godina otišao dalje.

Zablistao je u U17 i U19 kategoriji Unterhakinga, pa ga je Salcburg još kao 16-godišnjaka doveo za 3,35 miliona evra. Kao što je to običaj sa igračima Red Bula, prvo je išao na pozajmicu u Lifering, a sada "melje" za Salcburg i pitanje je trenutka kada će završiti veliki transfer.

Debitovao je već za reprezentaciju Njemačke i postigao gol, a ove sezone na svom kontu ima već 14 golova u svim takmičenjima, od toga tri u Ligi šampiona - tresao je mreže Volfsburga i Lila.

Vidjećemo da li će momak, čiji su roditelji iz Nigerije i Rumunije, ići stopama Erlinga Holanda koji je kao "vunderkind" otišao u Dortmund i samo podigao svoju vrijednost, ili će ga možda vratiti Bajern koji bi tako priznao svoju grešku kada nije prepoznao talenat u njemu.

Nisu samo njemački klubovi zainteresovani za njega pošto se spominje još i Liverpul koji u svojim redovima ima dvojicu bivših igrača Salcburga - Sadija Manea i Nabija Keitu, ali su zaobilaznim putem stigli na "Enfild".

Što se tiče Salcburga, kod njih nema brige - novi talenti su u redu za prvi tim: Benjamin Šeško iz Slovenije i Roko Šimić iz Hrvatske čekaju kao "zapeta puška" da pokažu da mogu i njihovim stopama.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC