• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam uzeo trofej, ali sam završio ispred njih! Solskjer se ovim riječima oprostio od Junajteda, ovo mu je jedina utjeha

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Norvežanin je poslao posljednju poruku sa mjesta menadžera Junajteda.

 oglasio se ole gunar solsjker poslije otkaza u mančester junajtedu Izvor: Manchester united/Printscreen

Ole Gunar Solskjer napustio je Mančester junajted poslije katastrofalnih rezultata i takve igre, a u nedjelju se prvi put oglasio od kada je ovog vikenda dobio otkaz.

U oproštajnom intervjuu za klupski sajt, on je zahvalio rukovodstvu kluba jer je uopšte dobio priliku da vodi klub koji je kao igrač popeo na krov Evrope i svijeta.

Možda će vas zanimati

"Ova prilika nije za svakoga, a ja sam je dobio. Počastvovan sam i privilegovan što mi je ukazano povjerenje da vodim ovaj klub naprijed i zaista se nadam da sam ostavio Junajted u boljem stanju nego kada sam došao."

Solskjer je u nedjelju pokupio svoje stvari iz trening-centra u Karingtonu i rastao se sa igračima i saradnicima. Rekao je da je ostvario san, da je stekao velike prijatelje, da je obnovio neka prijateljstva, da je uživao sa navijačima...

Norvežanin je u julu potpisao trogodišnji ugovor, ali je poslije pet poraza u posljednjih sedam mečeva ipak postalo jasno da više ne mogu zajedno. Solskjer, klupska legenda, ostaće ipak upamćen kao prvi trener u eri poslije Aleksa Fergusona koji nije osvojio trofej, za razliku od Dejvida Mojesa, Luja Van Gala i Žozea Murinja.

Junajted je prošle sezone završio na drugoj poziciji tabele, daleko iza šampiona Mančester sitija, dok je u Ligi Evrope izgubio u finalu protiv Viljareala.

"Htio sam da nas odvedem korak dalje, da osvojimo trofeje, ali nažalost nisam uspio da napravim rezultate koji su nam bili potrebni. Vrijeme je da se sklonim. Prošle sezone smo zauzeli drugo mjesto ispred jednog od najboljih timova u Evropi (Liverpula). Mislim da je i to veliko ostvarenje, takođe. U Evropi smo bili blizu. Nekad je ta granica zaista tanka, poput jednog penala", rekao je Solskjer na rastanku.

Ipak, debakl u prošlom derbiju protiv Liverpula bio je jedan od najtežih neuspjeha u novijoj klupskoj istoriji i jedan od sigurno najvećih razloga zbog kojih je Solskjer sada slobodan trener.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC