• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Motivacija će biti najjače oružje BiH": Fudbaler Borca nakon treninga "zmajeva" u Los Anđelesu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su drugi trening u Los Anđelesu pred prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD.

 Aleksandar Vojnović pred meč SAD - BiH Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Izabranici Ivajla Peteva su po dolasku u Los Anđeles i drugi put trenirali na jednom od terena "Dignity Health Sports Parka".

Debitant u dresu "zmajeva" je i fudbaler banjalučkog Borca Aleksandar Vojnović, koji je prezadovoljan pozivom od selektora Ivajla Peteva.

"Prije svega, veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio poziv u reprezentaciju. To je pokazatelj da se sav rad u prethodnom periodu isplatio i veliki motiv za nastavak karijere. Daću sve od sebe da opravdam ovaj poziv", rekao je Vojnović, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

As crveno-plavih je zadovoljan svojom kondicijom.

"U dobroj sam formi. Nedavno smo završili prvi dio sezone i moj klub je igrao sve bolje nakon lošeg starta. Tako sam i ja pružao bolje partije kako je prvenstvo odmicalo i spreman sam došao na ovo okupljanje", istakao je Vojnović i dodao:

"Odradili smo prvi trening u Los Angelesu i imamo zaista odlične uslove za rad. U Zenici smo i pored loših vremenskih uslova radili kvalitetno. Uglavnom, sve ide svojim tokom i bićemo spremni za meč“.

Vojnović je otkrio i gdje će biti prednost bh. tima protiv SAD.

"Ovo je prvo reprezentativno okupljanje za većinu igrača koji su ovdje. Sigurno da smo svi jako motivisani da se pokažemo i upravo to može biti naše najjače oružje u susretu sa Amerikom. Siguran sam da ćemo svi dati maksimum u ovom meču i imamo jaku želju da se pokažemo u najboljem svjetlu", zaključio je on.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Kondicijom je zadovoljan i Elvir Rahimić, trener u stručnom štabu bh. selekcije.

"U Zenici smo odradili dio priprema za ovaj meč. Snijeg je malo otežavao posao, ali uspjeli smo da odradimo sve što smo planirali. Sinoć smo stigli u Los Anđeles nakon napornog puta. Važno je da su svi zdravi i možemo računati na sve igrače koji su tu. Takmičenje u našoj ligi je nedavno završeno i vidi se da su igrači u odličnoj formi", izjavio je Rahimić.

Osvrnuo se i na meč sa "jenkijima".

"SAD je ekipa koja se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo i kako smo mogli da vidimo iz njihovih najava, i oni žele da provjere neke nove igrače. U svakom slučaju, to je jedna dobra i ozbiljna reprezentacija. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali nadam se da ćemo mi odigrati dobro i da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobra rezultat", dodao je on.

Meč između SAD i BiH igra se u noći sa subote na nadjelju s početkom u 02.15 po našem vremenu.

Biće to treći međusobni duel reprezentacija BIH i SAD. U prvom odigranom na Koševu 14. avgusta 2013. godine SAD su pobijedile sa 4:3. Dva gola za bh. tim je postigao Edin Džeko, a jedan Vedad Ibišević. Džozi Altidor je postigao tri gola za SAD, a u strijelce se upisao i Edi Džonson.

Drugi meč ovih selekcija odigran je 28. januara 2018. godine na StabHab centru u Los Anđelesu i završen je neriješenim rezultatom 0:0.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC