• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

M:TEL PRVA LIGA RS: Pet kola do kraja, a još se ništa ne zna - nikad zanimljivije borbe za titulu i opstanak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još 15 bodova ostalo je u opticaju, a još uvijek smo daleko od odluke ko će biti šampion u prvoligaškom društvu i izboriti promociju u m:tel Premijer ligu BiH, takođe i koga dogodine nećemo gledati u najvišem rangu fudbala Srpske.

 najava 26. kola m:tel prve lige republike srpske Izvor: Promo/FK Sloga Doboj

U m:tel Prvoj ligi Republike Srpske do kraja sezone ostalo je još pet kola. Dakle, još 15 bodova je u opticaju, a za razliku od nekih prethodnih sezona, još uvijek smo poprilično daleko od odluke ko će biti šampion i izboriti plasman u m:tel Premijer ligu BiH, odnosno ko će morati u niži rang.

Krupa, Sloboda i Sloga jure prvo mjesto, kojeg teoretski može da se domogne i Zvijezda 09, dok većina ekipa u donjem dijelu tabele strepi za opstanak.

Možda će vas zanimati

S obzirom na loš plasman ekipa iz Republike Srpske u bh. eliti, te mogućnost da jedna ili dvije ne izbore opstanak, a možda ne dobiju ni licencu za narednu sezonu, neizvjestan je i broj ekipa koje će iz prvog ranga fudbala Srpske "skliznuti" u drugi.

Prošlo kolo donijelo je trijumfe vodećeg trojca, od kojih je najubjedljiviji bio lider Krupa. Sada nas očekuju dva velika derbija u kojima će snage u međusobnim susretima odmjeriti četiri prvoplasirane ekipe.

Sloga će u Doboju ugostiti Krupu i biće to jedna od posljednjih prilika Dobojlijama da eventualnim trijumfom uhvate priključak. U slučaju da gosti slave na "Lukama", otići će na ogromnih osam bodova prednosti i možda u Doboju napraviti odlučujući korak ka promociji u viši rang.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Etno-selu Stanišići. Zvijezda 09 će, nakon neugodne serije od dva uzastopna poraza, kojoj je prethodio sjajan niz od 10 pobjeda i samo jednog remija, ugostiti zahuktalu Slobodu.

Semberci bi pobjedom sačuvali kakvu-takvu nadu da mogu do vrha, dok timu iz Novog Grada ne odgovara ništa osim trijumfa u ovom meču.

Anketa

Ko će biti šampion Republike Srpske?

  • Krupa

    47.83% (33)

  • Sloga

    30.43% (21)

  • Sloboda

    14.49% (10)

  • Zvijezda 09

    5.8% (4)

  • Neko od ostalih klubova

    1.45% (1)

Ko će biti šampion Republike Srpske?

Rezultati

Osim odavno prežaljene Budućnost, koja se nakon jedne sezone vraća na drugoligaški put, još najmanje jedan klub moraće u niži rang. Najbliža tome sada je Alfa Modriča. Nekadašnji šampion BiH i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona poražen je na svom terenu od direktnog rivala u borbi za opstanak Podrinja, pa je dodatno zakomplikovao sebi život u godini u kojoj je proslavio vijek postojanja.

Modričani idu na teško gostovanje u Banjaluku ekipi Željezničara, više nemaju pravo na kiks, pa će biti zanimljivo ispratiti kako će biti okončan duel na "Predgrađu".

Podrinje se nada bodovima protiv "fenjeraša" iz Pilice, kojim bi bio nastavljen put ka luci spasa, dok će Borac imati teško gostovanje protiv Drine u Zvorniku. Brige nije prebrinula ni Kozara, koja će na put u Foču visokoplasiranoj Sutjesci.

Svi mečevi na programu su u subotu od 16.30.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

M:TEL PRVA LIGA RS - 26. KOLO:

Drina - Borac (16.30)
Željezničar ST - Alfa Modriča
Podrinje - Budućnost
Ljubić - Slavija
Sutjeska - Kozara
Sloga - Krupa
Zvijezda 09 - Sloboda
Omarska - Tekstilac

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC