• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šestica" za istoriju! Tuzla siti demolirao Tre Pene na "Grbavici" i zakazao dvomeč sa AZ Alkmarom! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Tuzle sitija superiorno su ovjerili plasman u drugo kolo kvalifikacija Konferencijske lige.

 Tuzla siti - Tre Pene, revanš 1. kolo Konferencijska liga Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Nakon sjajne završnice u San Marinu, gdje je u sudijskoj nadoknadi Salko Nargalić postigao dva pogotka za Tuzlake (0:2) i trasirao put u drugo kolo kvalifikacija Konferencijske lige, u revanšu je ekipa Dragana Jovića do nogu potukla Tre Pene.

TUZLA SITI - TRE PENE 6:0 (1:0)

Evidentno kvalitetniji tim je u prvom poluvremenu susreta na "Grbavici" golom iz penala Semira Smajlagića potvrdio prolaz u narednu rundu, da bi u drugom poluvremenu uslijedila "kanonada" u kojoj su golove postizali Jasmin Čeliković, Mićo Kuzmanović, Smajlagić, Mustafa Šukilović i Samir Burić.

No krenimo redom...

Tuzlaci su u prvih 45 minuta na "Grbavici" kreirali sijaset prilika, imali čak 14 udaraca ka golu rivala uz posjed lopte veći od 60 %, ali su samo jednom pogodili mrežu gostiju iz San Marina.

BIlo je to u 34. minutu kada je Kevin Zonzini u kaznenom prostoru faulirao Ajdina Nukića, a sudija Jigal Frid iz Izraela pokazao na jedanaesterac.

Semir Smajlagić je namjestio loptu s kreča i pogodio mrežu Fabija Zambetija - 1:0.

Pet minuta ranije, tuzlanskom timu je poništen pogodak nakon slobodnog udarca zbog navodnog prekršaja Huse Karjaševića nad Lukom Riginijem.

U nastavku su "građani" iz Siminog Hana potpuno deklasirali Tre Pene, a jedan od junaka ubjedljive pobjede bio je Mićo Kuzmanović, koji je dva puta asistirao saigračima, a jednom se upisao u strijelce.

Odmah po povratku na teren sarajevskog stadiona, Jasmin Čeliković je na Kuzmanovićevo dodavanje povisio na 2:0, a samo minut kasnije Kuzmanović je zatresao gostujuću mrežu nakon asistencije Nukića.

Igrao se 58. minut kada je Kuzmanović asistirao Smajlagiću za njegov drugi pogodak na meču, a minut kasnije "petardu" je kompletirao Mustafa Šukilović.

Do kraja je Tuzla siti postigla i šesti pogodak, a strijelac u 83. minutu bio je Samir Burić.

Ova pobjeda svakako će ući u istoriju Tuzle sitija, koji je po prvi put nastupio u evropskim takmičenjima, a u narednom kolu će igrati protiv holandskog AZ Alkmara. 

Tuzla siti: Fejzić; Nukić, Šukilović, Čeliković, Mehidić; Mendes, Karić, Karjašević, Kuzmanović, Nargalić, Smailagić. Trener: Dragan Jović

Tre Pene: Zambeti; Vandi, Tiseli, Lombardi, Koterući; Rigini, Fal, Zonzini, Semeraro, Ćibeli, Badalasi. Trener: Stefano Ćeći

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC