• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o Partizanovom žrijebu: Protivnik iz Lige šampiona, samo dvije opcije i kada će se znati rival?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Partizan jedini je predstavnik Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 FK Partizan i žrijeb Lige evrope Izvor: MN PRESS

Čitva Srbija čeka ponedjeljak i čak tri žrijeba koje će UEFA organizovati u Nionu, a navijačima Partizana posebno će biti zanimljiv onaj koji je zakazan za 13.00. Tada će crno-bijeli dobiti prvog evropskog protivnika za novu sezonu, rivala sa kojim će se takmičiti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon što je UEFA skratila spisak potencijalnih rivala Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zatim i grupu timova protiv kojih mogu da igraču niški Radnički i Čukarički, ostaje nam da objasnimo detalje žrijeba koji čeka Partizan! U slučaju tima iz Humske nema nikakvog skraćivanja potencijalnih rivala!

Možda će vas zanimati

Zapravo, već sada se zna da Partizan može da dobije rivala iz jednog od samo dva para koji su već zakazani! Protivnik Partizana na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope biće tim koji u nešampionskoj stazi kvalifikacija za Ligu šampiona izgubi dvomeč.

Tamo će se sastati:

  • Mitjiland (Danska) - AEK Larnaka (Kipar)
  • Dinamo Kijev (Ukrajina) - Fenerbahče (Turska)

Partizan će sutra u ranim popodnevnim satima saznati iz kojeg dvomeča dolazi njegov rival, a ime prvog protivnika biće poznato krajem mjeseca. Danski i kiparski tim igraju svoje mečeve 19. i 26. jula, dok su utakmice predstavnika Ukrajine i Turske na programu 20. i 27. jula.

Sa ove tačke gledišta djeluje da je AEK iz Larnake najslabiji predstavnik od četiri ponuđena, a da bi protiv njih Partizan imao najveće šanse za prolaz u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ukoliko se to desi, Partizan će se boriti za grupnu fazu takmičenja i već je poznato ko su im potencijalni rivali.

Ukoliko Partizan stigne do posljednje prepreke, protivnik će biti neko od narednih sedam timova: Gent (Belgija), Austrija Beč, Harts (Škotska), Omonija (Kipar), Sivas (Turska), Dnjepar (Ukrajina), Silkeborg (Danska). U drugom slučaju - ukoliko crno-bijeli pokleknu na prvoj prepreci, pred njima će biti posljednje kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

U tom takmičenju Partizan je igrao prethodne sezone i bilježio odlične rezultate na međunarodnoj sceni. Ovog ljeta cilj je nešto veći, pa se trenutno u Humskoj razmišlja samo o grupnoj fazi Lige Evrope.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC