• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska ostala bez važnog igrača za Mundijal! Šime Vrsaljko se povukao iz reprezentacije

Autor Haris Krhalić

Odlučio je Šime Vrsaljko da se povuče iz nacionalnog tima.

 Šime Vrasljko se povukao iz reprezentacije Izvor: Profimedia

Hrvatska je ostala bez važnog igrača pred Svjetsko prvenstvo u Kataru. Šime Vrsaljko (30) objavio je da ide u reprezentativnu penziju i da neće više nositi dres "kockastih".

On se oprostio od nacionalnog tima emotivnim pismom koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Saveza i odlučio je da se posveti klupskoj karijeri. Nedavno je potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, a debitovao je u porazu od Makabi Haife...

"Bio je neopsiv osjećaj obući taj dres i igrati za reprezentaciju. Osjećao sam ponos, privilegiju i u isto vrijeme pritisak jer znaš da nacija očekuje uspjeh. Zbog svih tih emocija nije mi bilo lako da donesem odluku da je kraj i da prihvatim da je vrijeme za mlađe i da ne možeš da daš ono što si mogao prije. Nije lako reći zbogom, jer je ovo bilo ostvarenje mog sna. Međutim, znam da je vrijeme i da je pošteno prema saigračima, reprezentaciji, selektoru i zbog toga mi je lakše. Znam da sam dao sve od sebe", rekao je Vrsaljko.

Defanzivac je sa nacionalnim timom najveći uspjeh imao na Mundijalu u Rusiji. Osvojena je srebrna medalja, pošto je u finalu bolja bila Francuska. Oprostio se od saigrača i poželio im sve najbolje u nastavku karijere.

"Lakše mi je malo i zbog takmičenja u Rusiji i zbog tog finala, nikada neću to zaboraviti, za taj uspjeh sam žrtvovao koljeno i opet bih to uradio. Bilo je zadovoljstvo igrati ovih 11 godina. Treba li šta reći o Modriću? Jednim od najboljih veznih igrača svih vremena. Bila mi je čast da učim od Srne i da ga potom naslijedim. Hvala Slavenu Biliću što me uveo u tim i Zlatku Daliću na saradnji i uspjehu. Uvek ću biti uz vas", zaključio je Vrsaljko.

Vrsaljko je za reprezentaciju debitovao 9. februara 2011. protiv Češke u prijateljskom meču, a posljednji meč odigrao je ove godine protiv Danske u Ligi nacija. Što se predstojećeg Mundijala tiče, Hrvatska je u grupi sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC