• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo legendarni fudbaler Intera: Sa njim je počeo Panini, a do titule prvaka Evrope stigao preko Partizana!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji fudbaler i trener Bruno Bolčiu preminuo je 27. septembra u 82. godini.

 Preminuo Bruno Bolči Izvor: Profimedia

Tuga je prekrila Apenine, pošto je došla vijest da je preminuo nekadašnji reprezentativac Italije i fudbaler Intera Bruno Bolči. Dugogodišnji fudbaler sa trenerskom karijerom koja je trajala skoro 40 godina umro je u 82. godini.

On je bio vezni fudbaler, ponikao je u Interu i za prvi tim ovog kluba nastupao je od 1958. do 1963. godine, a dvije sezone je bio čak i kapiten ekipe. Dok je bio u redovima "nerazura" ušao je u istoriju i to tako što je postao prvi čovjek čiji se lik našao na jednoj "Panini" sličici!

Prva "Panini" sličica odštampana je 27. avgusta 1961. godine i na njoj se nalažio upravo Bolči u dresu Intera u kome je u svojoj karijeri upisao 109 ligaških nastupa. Pogledajte tu sličicu:

Osvojio je sa "nerazurima" Seriju A 1963. godine, a naredne godine je sa istom generacijom postao šampion Evrope. Pobijedio je tada Inter Real Madrid sa Puškaškom, Di Stefanom i Gentom u timu, a na putu do titule srušili su i Partizan u četvrtfinalu.

Nakon te osvojene titule otišao je u Veronu, igrao je jednu sezonu za Atalantu i karijeru je završio poslije pet godina u Torinu. Za nacionalni tim Italije igrao je četiri puta, a nakon igračke karijere uslijedila je jako duga trenerska.

Počeo je kao trener Pro Patrije 1971. godine, a u karijeri je vodio 24 kluba sve do penzionisanja sa Mesinom 2007. godine. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC