• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vinko Marinović čestitao Zrinjskom, a Sergej Jakirović prezadovoljan: Borac nije imao šut na gol!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Vinko Marinović nije bio zadovoljan partijom svojih izabranika na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru, za razliku od njegovog kolege sa klupe Zrinjskog Sergeja Jakirovića.

 Zrinjski - Borac 1:0 izjave Vinko Marinović Sergej Jakirović Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Banjalučki crveno-plavi doživjeli su minimalan poraz od Zrinjskog (1:0), koji je praktično cijelo drugo poluvrijeme derbija 19. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine imao igrača manje nakon što je crveni karton zaradio Nikola Mandić.

Izabranici Vinka Marinovića u prvih 45 minuta posljednjeg meča ove jeseni nisu nijednom šutirali prema golu mostarskih "plemića", a u nastavku takođe, to nije bila partija kakvu priželjkuju navijači banjalučke ekipe.

"Prvo bih čestitao Zrinjskom na pobjedi. Imali smo prednost igrača više na terenu, a dozvolili smo Zrinjskom da povede iz prekida. Mislim da je to bio ključni momenat utakmice. Takođe, bez obzira na sve to, osim jedne prilike i tada kad je bio crveni karton (oboren Elver Kulašin, prim.aut), nismo imali nijednu šansu tako da jednostavno, kad to ne uradite, kad ne postignete gol, onda uslijedi poraz", rekao je Marinović za TV Arena sport.

Razumljivo, drugačijeg raspoloženja bio je Sergej Jakirović, šef struke Mostaraca, koji su iako su bili oslabljeni neigranjem standardnih prvotimaca - kapitena Nemanje Bilbije, Slobodana Jakovljevića, Petra Sučića i Silvija Ilinkovića, produžili seriju na 11 mečeva bez poraza.

"Prezadovoljan sam, moji igrači su heroji! Ovo je bila vrhunska prezentacija - jedan Borac nije imao šut na gol, dobro smo parirali i stvarali šanse. Poslije crvenog kartona smo pokazali homognenost, zajedništvo i karakter! I na kraju, apsolutno zasluženo stigli do pobjede. Samo mogu još jednom da čestitam mojim momcima na pobjedi. Pokazali smo i da imamo dobru širinu, ne govorim ja bezveze da nije lako upasti u prvih 11, ali kad dobiju priliku pokazali su da se na njih može ozbiljno računati", naglasio je trener šampiona BiH i vodećeg tima prvenstva u jesenjem dijelu aktuelne sezone.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Otprilike ste bili spremili linč i od prvog minuta pritissk na sudiju, koji se pogubio u najmanju ruku....i uz to si prava hinja jer dozvoliš sebi raspravu sa protivničkim igračima....poklopi se Jakiroviču i niste bili bolji....

JoviBL

@Čova buraz Ajde molim te. Igrali su 17 puta sa njima u Mostaru i samo 2 remija uz 15 poraza. Corava kokoska ubode koje zrno, a oni nisu ni corava kokoska. Danas dodjes u punom sastavu, a Zrinjski bez 2- 3 kljucna igraca. Imas igraca vise 35 minuta. Ne sutnes niti jednom na gol. Jos nam sa igracem manje vrse presing, da ne znamo gdje cemo sa loptom. Bruka i sramota ovog grada.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC