• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U šta ovo Saudijci pretvraju fudbal!? Toni Kros u šoku zbog jednog transfera: Sramota!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nijemac osjetio sramotu kada je čuo za ovaj transfer.

 Gabri Vejga otipau u Saudijsku Arabiju Toni Kors razočaran Izvor: Profimedia/MARCA/SIPA/2307311314

Centrani vezista Selte Gabri Vejga (21) na putu je da se preseli u Saudijsku Arabiju, u Al-Ahli, u koji su ovog ljeta došli Roberto Firmino (31) iz Liverpula, Rijad Mahrez (32) iz Mančester sitija, Alan Sen Maksiman (26) iz Njukasla, Frank Kesi (26) iz Barselone, Rožer Ibanjez (24) iz Rome...

Ipak, do sada se nije događalo da u u ligu u kojoj fudbalere "gađaju novcem" stižu i fudbaleri koji nisu stekli svjetsku ili evropsku afirmaciju. I to šokira legendarnog Nijemca Tonija Krosa (33), asa Real Madrida i petostrukog osvajača Lige šampiona.

"Sramotno", napisao je on ispod vijesti o transferu fudbalera Selte u Saudijsku Arabiju, očigledno zgrožen što je i Vejga stavio novac ispred lične ambicije da napravi karijeru u Evropi, gdje bi takođe zaradio milione i milione - ali ne u tako velikom iznosu kakav će mu "leći" na račun za godinu ili dvije na Bliskom istoku.

Iako se za njega nagađalo da bi mogao da ode u Real, Siti, PSŽ ili u Liverpul poslije osvajanja srebra sa Španijom na Evropskom prvenstvu za igrače do 21, njemu je u ovom trenutku ipak najbitnije da se obezbijedi, a ostvarivanje dječačkih snova o karijeri u velikom klubu će doći, možda, poslije toga na red.

Izvor: Profimedia

S obzirom na to da je Selta odredila "izlaznu" klauzulu u Vejginom ugovoru od "samo" 40 miliona evra, očekivalo se da njegova selidba u neki od većih klubova bude siguran posao. Ipak, momak koji je rođen u stasao u rodnom Vigu ipak neće otići mi u Madrid, ni u Liverpul, ni u Pariz, već na stadion "King Abdulah sports siti" u Džedi.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC