• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je najbolja na svijetu: Ugledala sam se na Ćavija i Inijestu, maštala sam o ovome

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Za najbolju fudbalerku planete proglašena je Aitana Bonmati.

 Aitana Bonmati najbolja fudbalerka svijeta Izvor: Profimedia

Najbolja fudbalerka planete je Aitana Bonmati (Španija). Ona je dobila 308 glasova ispred Sem Ker i Olge Karmone. I Srbija je imala predstavnicu u žiriju prilikom glasanja, u pitanju je novinarka Ruža Ilić. I ona je prisustvovala dodjeli nagrada.

Španska fudbalerka nije krila zadovoljstvo zbog priznanja koje je stiglo poslije titule osvojene na Svjetskom prvenstvu. "Godinama se spremamo za ovo i radimo naporno. Napredovale smo fizički dosta. Talenat i tehnika nam nikada nisu falile, ali smo morale da napredujemo u pogledu fizičke spreme", rekla je ona.

Pričala je i o sebi i svojoj igri. "Mogu da kažem da je ovo godina moje karijere, ali rasla sam prethodnih godina sa Barselonom i bilo je pitanje trenutka kada ću doći u ovu poziciju. U to sam vjerovala i za to sam se izborila. Oduvijek sam željela da budem uzor, ne samo za djevojčice već i za dječake. Kad sam ja imala 10,12 godina moji uzori su bili muškarci (Ćavi, Inijesta). Sada se nadam da će sve više žena biti uzori na osnovu dostignuća. 

I ove godine je kolumnista MONDA Nebojša Petrović učestvovao u prestižnom izboru UEFA za najbolje u Evropi.

Zbog poteza Luisa Rubijalesa koji je poljubio fudbalerku Dženi Ermoso nastao je haos, pa je rezultat Španije pao u drugi plan. "Ne priča se mnogo o tome šta smo postigle koliko smo snova ostvarile. To je šteta, ali moramo da se držimo našeg stava da bismo imali bolji Savez. Onaj koji će nam omoguciti podršku i sve što zaslužujemo", zaključila je Bonmati.

Podsjećamo, ovo je treći u put u nizu da je fudbalerka iz Španije izabrana za najbolju na UEFA izboru. Prije Aitane je u dvije sezone nagradu osvajala Aleksia Puteljas, a zanimljivo je da je ove godine trećeplasirana bila još jedna igračica iz Španije - Olga Karmona. To dovoljno govori o dominaciji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC