• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da se vrati slavni dani naše prošlosti!" Vladimir Jugović slavi uz himnu Delija! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte reakciju slavnog fudbalera.

 Vladimir Jugovic slavi uz pjesmu Delija Slavni dani nase proslosti Izvor: MN Press/hotsport/Instagram

Bivši as Crvene zvezde Vladimir Jugović (54) jedan od stubova najvećeg tima koji je igrao na "Marakani", snimljen je kako emotivno doživljava navijačku pjesmu "Da se vrate slavni dani naše prošlosti". Iako već dugo nije prisutan na stadionu Zvezde, niti je često u klubu sa kojim je osvojio Evropu i svijet 1991. godine, Jugović i dalje čuva ljubav prema crveno-bijelima. On je na "Marakani" ponikao, a u prvi tim je ušao 1989.

Za crveno-bijele igrao je od 1990. do 1992. godine, a potom je nastavio veliku karijeru igrajući i za Sampdoriju, Juventus, Lacio, Atletiko Madrid, Inter, Monako i Admiru Vaker na kraju. Bio je šampion Evrope i sa Juventusom (i to tako što je postigao odlučujući gol iz penala u finalu 1996. protiv Ajaksa.

Jugović je čak 11 godina nastupao i za reprezentaciju SFR Jugoslavije, pa SR Jugoslavije i u njenom dresu odigrao 41 utakmicu, uz tri postignuta gola i nastupe na velikim takmičenjima - Sv,etskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i na Evropskom prvenstvu 2000. godine, na koje je otišao iako zbog povrede nije učestvovao u kvalifikacijama.

Jugović je nedavno veoma otvoreno pričao o usp,ehu u Bariju, objašnjavajući da se u tom trijumfu potcjenjuje doprinos igrača, a naglašavaju dobri potezi funkcionera. "Ispada da igrači nisu bili bitni, da je bitnije to što nas je neko izabrao i da je svako ko bi bio na našem mjestu mogao da uradi ono što smo mi uradili. Stvari su jasne – određeni igrači su u određenom trenutku bili na određenom mjestu, a sve ostalo je romansirano, odnosno svako priča svoju priču", rekao je Jugović za "Danas".

On je sa žaljenjem konstatovao da igrači slavne generacije nisu ostali u fudbalu. "Na žalost svih nas rekao bih da je to istina. Recimo, osim Mihajlovića, niko nije postao trener. Možda je problem baš u tome što smo napravili veliki uspjeh u Bariju. S jedne strane je za nas to bilo dobro, a sa druge je loše, jer smo po završetku igračke karijere predstavljali smetnju".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC