• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čast i privilegija je igrati za Srbiju!" Novi "orlovi", novi selektor i jasan cilj - senzacija protiv Španaca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Srbije spremni su za nove izazove i za pobjede! Krenuće od Poljske, sa Španijom u mislima.

 "Čast i privilegija je igrati za Srbiju!" Novi "orlovi", novi selektor i jasan cilj - senzacija protiv Španaca! Izvor: Profimedia/IMAGO

Počela je nova era srpskog rukometa! Promovisani su novi selektor Boris Rojević i novi sportski direktor reprezentacije Marko Vujin, a plan je da se pravi tim koji će ih prvi put poslije 16 godina odvesti na Olimpijske igre. 

Pred jako težak dvomeč baraža za plasman za Evropsko prvenstvo protiv Španije srpski tim će dva puta odmjeriti snage sa selekcijom Poljske. Uroš Borzaš pred taj meč ističe da mu je čast i privilegija da igra za nacionalni tim i da je spreman da ponudi mnogo "orlovima". 

"Čast je i privilegija što sam ponovo na spisku i jedva čekam da krenemo u novi ciklus rada. Biće sigurno drugačije, najprije zbog novog stručnog štaba, ali vjerujem da ćemo se brzo uigrati i navići. Nadamo se dobrom početku, već na dvomeču sa Poljacima. Energija u ekipi je uvijek bila dobra i to se neće promijeniti, a svi smo dovoljno iskusni da se na sve promjene u taktici i pristupu igri vrlo lako možemo adaptirati. Ovo okupljanje nam je veoma važno jer ćemo pred Španiju imati malo vremena. Svjesni smo da nismo favoriti, ali smatram da je to dobro za nas i da nam više prija ta uloga i pritisak na protivniku. Poljska će biti odlična priprema za Španiju. Pobijedili su nas u januaru na turniru, ni jedni ni drugi nismo prošli grupu na prvenstvu i negde smo ujednačeni po kvalitetu i sigurno će biti dobra uvertira za majske akcije", zaključio je 24-godišnji reprezentativac Srbije.

Sada je srpski tim u Kovilovu, a zatim leti za Poljsku gdje će u Gdanjsku odigrati dva prijateljska susreta 14. i 18. marta. Zatim nam u narednoj EHF nedjelji slijede dueli sa Španijom. 

BONUS VIDEO: 

Počeo je u trećoj ligi, nije znao srpsi do 20. godine - a sada igra za Srbiju!
Izvor: YouTube/MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC