• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova era reprezentacije Srbije: Glavni cilj - Olimpijske igre poslije 16 godina

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Srbije na novom je početku - stigli su i novi selektor i direktor.

 Novi selektor rukometne reprezetnacije Boris Rojevic cilj su Olimpijske igre u Los Andjelesu 2026 Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se za dvomeč sa nacionalnim timom Poljske pod vođstvom novog selektora Borisa Rojevića. "Orlovi" će trenirati u Sportskom centru Kovilovo u Beogradu i potom će otputovati u Gdanjsk, gdje će od 14. do 18. marta igrati dvije prijateljske utakmice. Ujedno, biće to i pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv moćne Španije. Taj dvomeč biće odigran 8. i 12. maja. Pročitajte Rojevićev spisak za Poljsku.

Istog dana, predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Milena Delić predstavila je novog selektora Borisa Rojevića, trenera Vojvodine, šampiona Srbije. Takođe, promovisan je i bivši član reprezentacije Marko Vujin, novi sportski direktor nacionalnog tima.

Milena Delić poželjela je sreću selektoru i direktoru i rekla da je cilj u ovom mandatu odlazak na Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. Bio bi to prvi odlazak na Igre srpske reprezentacije još od Londona 2012.

"Na UO 29. februara ukazano je četvrorogodišnje povjerenje Borisu Rojviću i Marku Vujinu. Borisa Rojevića poznajem jako dugo i kada bih morala da ga opišem ukratko rekla bih da je čovjek koji živi rukomet. Iako i dalje jako mlad, jedan od najuspješnijih trenera sa naših prostora i to je pokazao ne samo kroz rad u Vojvodini već i doprinosu juniorskoj, a potom i seniorskoj reprezentaciji. Tri puta proglašavan najboljim trenerom Srbije. Sa druge strane, Marko Vujin, legenda srpskog rukometa, o njegovim uspjesima bih mogla da pričam danima. Zahvalna sam što je na ovaj način pristao da pomogne i doprinese da plasman na OI u Los Anđelesu bude ispunjen cilj u ovom mandatu. Nadam se da će ljubitelji rukometa da im pruže podršku koju zaslužuju", rekla je Milena Delić.

Javnosti se obratio i selektor Rojević. "Izuzetna mi je čast što sam izabran da preuzmem seniorsku reprezentaciju. Rezultati nisu bili sjajni prethodnih godina i čeka nas ozbiljan rad. Od igrača koji su dio nacionalnog tima očekujem maksimalno zalaganje na svakom treningu, utakmici, borbu za svaku loptu. Zahvalan sam na svoj podršci svih ljudi iz srpskog rukometa, posebno Rukometnog saveza koji su me dočekali raširenih ruku", istakao je strateg Vojvodine, akutelnog šampiona države i trećeg po rangu evropskog klupskog takmičenja, EHF kupa.

Marko Vujin, član generacije koja je 2012. postala vicešampion Evrope u Beogradu, ponovo je dio reprezentacije. ”Zahvalan sam predsjednici Delić i UO RSS što mi je ukazao povjerenje da preuzmem ovu odgovornu ulogu. Takođe, moram da isteknem i zahvalnost gospodi Bajatoviću i Zbiljiću što su podržali da pored našeg angažmana u Vojvodini, se damo na raspolaganje reprezentaciji. Ovo je nova uloga za mene u nacionalnom timu, ali znam da će mi igračko iskustvo pomoći u tome. Sa druge strane, zbog pozicije koju obavljam u srpskom rukometu smatram da imam iskustvo i kvalitet, kao i znanje koje nosim iz svih klubova za koje sam igrao da mogu da doprinesem da se igrači u reprezentaciji bolje osjećaju, ali i da budem na raspolaganju stručnom štabu i Rukometnom savezu Srbije kao adekvatna spona”, zaključio je nosilac nacionalnog priznanja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC