• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na EURO 2024 donijela ukus Saudijske Arabije: Engleski mediji se posebno plaše Sergeja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija igra prvi meč na Evropskom prvenstvu, a engleski mediji najavili su meč sa posebnim akcentom na pojedince.

 srbija protiv engleske najava meca engleskih medija Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Došlo je vrijeme i da Srbija odigra prvi meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Trećeg dana šamponata izabranici Dragana Stojkovića izlaze na teren u Gelzenkirhenu protiv selekcije Engleske. Sa druge strane terena biće jedan od favorita za osvajanje šampionata, ali tako je bio slučaj i kada su "orlovi" igrali protiv Portugala u kvalifikacijama za Mundijal...

Uoči tog meča engleski "Gardijan" dao je svoje viđenje duela sa interesantnim naslovom. "Srbija je donijela ukus Saudijske Arabije na Evropsko prvenstvo i duel sa Engleskom". Jasno se odmah prepoznaje da je aluzija na dvojicu igrača koji igraju tamo - Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

"Uz Sergeja i Mitrovića najveća prijetnja reprezentaciji Engleske biće i Dušan Tadić. Aleksandar je dugo igrao u Premijer ligi, bio je u Njukaslu i Fulamu, a kada je odlučio da ode u Al-Hilal to je ostavilo mnoge u šoku", navodi se u tekstu.

Mnogo više ih je iznenadila odluka Milinkovića-Savića. "Potez Sergeja bio je više zbunjujući nego Mitrovićev. Često je dovođen u vezu sa timovima iz Premijer lige, još od 2017. godine. Igrao je odlično u Laciju, gledao ga je i Murinjo kad je vodio Mančester junajted. Djelovalo je da će sigurno otići u neki veliki klub, a onda je otišao i on u Arabiju. Tamo je ostavio sjajan utisak, kažu da je bolje pojačanje nego Kristijano Ronaldo", ističu u tekstu.

Na kraju su analizirali i šta može da bude šansa za tim Gereta Sautgejta. "Sergej će da bude ključan igrač za šanse Srbije, čak i ako je Tadić lider tima. Glavni problem Srbije je taktička struktura, preveliki je razmak između odbrane i napada. Mnogo se oslanjaju na preglede. Milinković-Savić se odlično u tome snalazi u kaznenom prostoru i ako bude pružio fantastičnu partiju, onda će možda da zažali što je otišao u Arabiju.", zaključuje se u tekstu "Gardijana".

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:23
Trening Srbija pred Englesku
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC