• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" večeras sa Nijemcima: Do sada smo igrali dva puta, svi pamte šamar koji je dobio Marko Marin

Autor Haris Krhalić

BiH protiv Njemačke ima jedan poraz i jedan remi, a svi se sjećamo sukoba Emira Spahića i Marka Marina.

 spahić, marin, šamar Izvor: Screenshot

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će, na ispunjenom Bilinom polju, snage odmjeriti sa selekcijom Njemačke. Ovaj meč se igra u okviru trećeg kola UEFA Lige nacija, a ne treba naglašavati da gosti važe za velikog favorita.

BiH se do sada sa Njemačkom sastala dva puta i oba meča su bila prijateljska.

Prvi meč odigran je na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu 11. oktobra 2002. godine i završen je neriješenim rezultatom 1:1. Bh. tim je prvi došao do prednosti golom Elvira Baljića u 21. minutu, a izjednačenje gostima donio je Karsten Janker u 56. minutu utakmice.

U drugoj utakmici odigranoj 3. juna 2010. u Frankfurtu, Nijemci su slavili rezultatom 3:1.

Njemačka - BiH 3:1
Izvor: Youtube/senkomatic

I tad je do prednosti prvo došla reprezentacija BiH golom Edina Džeke u 15. minutu utakmice nakon maestralne asistencije Miralema Pjanića. Ipak izabranici Safeta Sušića ostali su bez snage, a izjednačenje Njemačkoj donio je Filip Lam u 50. minutu. U 73. minutu Sanel Jahić nepropisno zaustavlja Marka Marina, a siguran sa bijele tačke bio je Bastijan Švajnštajger. Isti igrač je i četiri minuta kasnije još jednom iskoristio penal, a ovog puta je Emir Spahić srušio Milera.

Ipak, ono po čemu svi pamte ovaj meč nije rezultat, nego „vaspitni“ šamar koji je dobio Marko Marin. U finišu utakmice Spahić, sadašnji direktor FSBiH ošamario je fudbalera rođenog u Gradišci. Marin je tada važio za veliku nadu njemačkog fudbala, a sukobu je prethodio start Spahića koji je odnio loptu, a nakon toga i Marina. Uslijedio je verbalni sukob, a bilo je i psovki koje je njemački fudbaler uputio kapitenu “zmajeva”.

Spahić šamara Marina
Izvor: Youtube/Elmar78430

Sve je rezultiralo šamarom i žutim kartonom za Spahića, a sudijskom odlukom nije bio zadovoljan tadašnji selektor “elfa” Joakim Lev koji je žestoko protestovao, ali promjene odluke nije bilo.

"Opsovao mi je majku. To sam čuo kada sam se okrenuo. Izgubio sam živce i ošamario Marina. Međutim, bilo je to sve u žaru žestoke borbe. Na kraju smo se sportski pozdravili i poželjeli sreću jedan drugom", rekao je Spahić nakon utakmice u Frankfurtu.

Barbarez prvi put pred domaćom publikom

Sergej Barbarez je “zmajeve” do sada vodio u četiri utakmice, a zanimljivo da su sve četiri odigrane u gostima tako da će nekadašnji kapiten reprezentacije BiH imati svojevrsan debi pred domćom publikom.

Barbarez je posljednju utakmicu za reprezentaciju BiH na Bilinom polju odigrao u junu 2006. godine, a samo mjesec dana kasnije je na gostovanju u Mađarskoj posljednji put obukao dres reprezentacije za koju je odigrao ukuno 47 utakmica i postigao 17 golova.

Pravdu na večerašnjoj utakmici dijeliće Francuzi, a predvodiće ih glavni sudija Fransoa Leteksije.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladan

Forza Švabija, da natrpate pekmeze!

Zole

Biće trpačine

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC