• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve slavi remi u Rimu

"Stara dama" pred svojim navijačima bolja od Fiorentine - 2:0, Lacio i Napoli bez pobjednika 1:1.

 SERIJA A: Juve slavi remi u Rimu  Izvor: MONDO

Prvi derbi ove subote igran je u Torinu.

Juventus je pobijedio Fiorentinu 2:0, u 24. kolu Serije A, što mu je bilo dovoljno da sačuva lidersku poziciju bez obzira na druge rezultate.

Torinski klub do trijumfa je stigao golovima Mirka Vučinića i Alesandra Matrija u prvom poluvremenu. Crnogorski as donio je prednost "bjankonerima" poslije 20 minuta igre, a pred odlazak na odmor upisao se i potencijalni italijanski reprezentativac.

Juventus je na pravi način počeo seriju možda i presudnih utakmica ove sezone. Pobjeda će im mnogo značiti pred gostovanje na Seltik parku (12. februar) u osminu finala Lige šampiona, a poslije toga slijede susreti sa Romom, nešto lakši sa Sijenom, pa veliki derbi u Napolju.

Fiorentina polako gubi trku za mjestima koja vode u Ligu šampiona (drugo i treće). Pobjeda protiv Parme u prošlom kolu nije mnogo pokrenula ekipu Vićenca Montele. "Viola" je u strašno lošoj seriji. Ako se izuzme pomenuti meč sa "mlekadžijama" i pobjeda od 2:0, Fiorentina je na posljednjih sedam utakmica doživjela pet poraza.

"Ljubičasti" su prije ove negativne imali još veću pozitivnu seriju, kada su na 12 uzastopnih duela u svim takmičenjima devet puta pobijedili i samo jednom izgubili.

Fiorentina je trenutno šesta sa 39 bodova, jednim manje od Intera i Milana i četiri više od Katanije. Problem je što ove ekipe imaju utakmicu manje.

Lacio je igrao za sebe, ali i Juventus.

Rimljani su na Olimpiku dočekali Napoli, a s obzirom na trenutno stanje na tabeli, lideru je mnogo više odgovaralo da bodovi ostanu u "vječnom gradu".

Jedan jeste, dok je drugi otišao u Napulj - 1:1.

Golom Serđa Flokarija domaćin je poveo u 11. minutu. Dugo je na semaforu stajao taj rezultat, sve do nekoliko minuta prije kraja. Nadu Napolitancima u borbi sa titulu sačuvao je Argentinac Hugo Kampanjaro, jer je tri minuta prije kraja savladao Marketija.

Napoli ima pet bodova manje od šampiona, dok Lacio zaostaje 11.

REZULTATI 24. KOLA:

Juventus - Fiorentina 2:0 (2:0)
/Vučinić 20, Matri 42/

Lacio - Napoli 1:1 (1:0)
/Flokari 11 - Kampanjaro 86/

U nedjelju:

Parma - Đenova (12.30)
Atalanta - Katanija (15.00)
Kaljari - Milan
Palermo - Peskara
Sampdorija - Roma
Bolonja - Sijena
Udineze - Torino
Inter - Kjevo (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 55, Napoli (+1) 50, Lacio (+1) 44, Milan 40, Inter 40, Fiorentina (+1) 39, Katanija 35, Roma 34, Udineze 33, Parma 31, Torino 28, Kjevo 28, Atalanta 26, Bolonja 25, Sampdorija 25, Kaljari 24, Đenova 21, Peskara 20, Sijena 17, Palermo 17.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC