• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini pred otkazom

Ukoliko ne pobijedi Lids u FA kupu u nedjelju, menadžer šampiona Engleske Mančester Sitija dobiće otkaz, pišu engleski mediji.

 Manćini pred otkazom  Izvor: MONDO

Italijan Roberto Manćini predvodio je prošle sezone Mančester Siti do prve titule prvaka Engleske od 1968. godine.

Poslije "lude" sezone u kojoj je naslov šampiona osvojen golovima u nadoknadi vremena protiv Kvins Park Rendžersa, lako može da se dogodi da taktičar dobije otkaz već u narednoj sezoni i to prije njenog završetka.

Vlasnici "građana" navodno su saopštili Manćiniju da neće ostati na klupi ukoliko u nedjelju ne izbaci Lids Junajted iz FA kupa, jer je procijenjeno da Siti više nema šta da traži u Premijer ligi gdje ima 12 bodova zaostatka za najvećim rivalom Mančester Junajtedom, 12 kola prije kraja prvenstva.

Junajted nikada takvu prednost nije ispustio.

Manćini ni u drugoj sezoni sa Sitijem u Ligi šampiona nije uspio da prođe prvu fazu takmičenja, ove sezone ispao je i iz Liga kupa, pa je FA kup ostao posljednje utočište da preskupi tim sa "Itihada" neće sezonu završiti bez trofeja.

U prošlom kolu, Siti je glatko izgubio na gostovanju u Sautemptonu (3:1), što je tim ser Aleksa Fergusona iskoristio i pobjedom od 2:0 nad Evertonom stigao do bodovne prednosti koju je proćerdao samo jedan jedini klub u Premijer ligi - Njukasl Junajted, koji je u sezoni 1995/96 imao 12 bodova više od Junajteda i uspio da ne bude prvak.

Manćini predvodi Siti u četvrtoj uzastopnoj sezoni od dolaska iz Intera i za to vrijeme osvojio je Premijer ligu, FA kup i Komjuniti Šild.

Nedavno, na krilima osvajanja Premijer lige, Manćini je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Sitijem, vrijedan ukupno 37 miliona funti, odnosno 42,5 miliona evra.

Ipak, od početka sezone, najviše zbog loše odbrane koja je počela da prima golove na svim terenima širom Engleske i Evrope, narušena je atmosfera između Italijana i ekipe, dijelom i zbog toga što je Manćini javno kritikovao pojedince. On je i ranije imao problema sa "ludim glavama" u svom timu, poput Karlosa Teveza, Marija Balotelija, Koloa Turea, itd, ali je nekada sjajni fudbaler uspijevao da drži ekipu na okupu i od skupo plaćenih pojedinaca napravi grupu koja je djelovala kao tim.

Jedno vrijeme.

Početkom sezone, poput svojih kolega u Italiji, Manćini je pokušao da primjeni sistem igre sa trojicom štopera, što je bilo pogubno po engleski tim, pa je kasnije odustao i vratio se na standardnu liniju od četiri defanzivca.

Siti je ove sezone poražen od Sautemptona (1:3), Sanderelenda (0:1), Mančester Junajteda (2:3) u Premijer ligi, Aston Vile u Liga kupu (2:4, produžeci) i Borusije Dortmund (0:1), Ajaksa (1:3) i Real Madrida (2:3) u Ligi šampiona.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC