• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Li Adi: Disciplinovan sam i imam 22 godine

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde predstavljen u Maksimiru. "Pomoći ću Dinamu da treći put uzastopno uđe u LŠ".

 Li Adi: Disciplinovan sam i imam 22 godine  Izvor: MONDO

Posljednjeg dana prelaznog roka u hrvatskom fudbalu, zagrebački Dinamo neočekivano je doveo nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Lija Adija, koji je prošlu sezonu proveo u redovima kineskog Dalijen Erbina (trener bio Aleksandar Stanojević).

Fudbaler iz Gane je u Maksimiru predstavljen u ponedjeljak. Doveden je na jednogodišnju pozajmicu, odnosno do kraja 2013. godine, uz mogućnost da ostane duži period u hrvatskom šampiona.

"Srećan sam što dolazim u ovako veliki klub. Igrao sam na ovom prostoru, u Crvenoj zvezdi, i znam kakav se fudbal igra u Evropi, a isto tako znam da Dinamo dvije godine zaredom igra Ligu šampiona i da dominira u Hrvatskoj. Cilj kluba je da i sljedeće sezone igra elitno takmičenje i učiniću sve da pomognem u ostvarivanju tog cilja", rekao je novi štoper zagrebačkih "modrih".

Iz vremena dok je igrao u Zvezdi za njim se "vuku repovi" da nije baš disciplinovan i da umije da "krivinaši". Nekadašnji trener Zvezde Robert Prosinečki jednom prilikom je za Adija rekao da je talentovan, ali da je sklon kršenju klupske discipline.

Adi je hrvatskoj javnosti poručio da uopšte nije takav.

"Kada je o Prosinečkom riječ moram da kažem da je on izvanredan čovjek i trener. A o tom kršenju discipline... svi pravimo greške iz kojih učimo, pa tako i ja. A incident kada se nisam pojavio na pripremama u klubu, nije bilo izbjegavanje obaveza već sam morao nešto duže da ostanem u Gani", rekao je on.

Interesantna je bila i izjava o tome koliko godina ima. Navodno je promijenio svoj datum rođenja. Tvrdi da ih ima 22. Isto to kaže i prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić.

"Bio je nesporazum u savezu i na stranicama FIFA, više igrača sa sličnim imenom, ali mogu da potvrdim da sam rođen u julu 1990. godine", rekao je Adi, koji će u Dinamu nositi dres sa brojem 13.

Zdravko Mamić ističe da će fudbaler iz Gane biti pojačanje za Dinamo.

"U posljednji tren smo doveli Adija i tako smo riješili problem u zadnjem redu. Imali smo u planovima još dvojicu štopera, ali oni su bili znatno skuplji od Adija .Pratili smo ga dvije godine kada je prvi put bio u kombinacijama da dođe u Dinamo. Igrački on će sigurno biti veliki dobitak i nije doveden za proširenje kadra već kao pojačanje, a vjerujem da je sve ovo drugo u vezi sa njim samo pitanje prošlosti", uveren je Mamić.

Posljednju takmičarsku utakmicu Adi je odigrao još u novembru, poslije čega je bila pauza u Kini. On je uvjeren da mu neće biti potrebno dugo da dođe u formu.

(MONDO - foto: GNK Dinamo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC